Trond-Ove Skrødal

Trond-Ove Skrødal
Født 18. september 1966

Utdannelse ved Statens Teaterhøgskole 1986 - 1989

Trond-Ove har etter endt utdannelse jobbet ved Teater Ibsen og Hålogaland Teater før han ble ansatt på Trøndelag Teater i 1996.

Her har han spilt i bl.a Skjønnhetsdronninga, Bør Børson jr., Bønder i solnedgang og Mutter Courage. Trond-Ove hadde tittelrollen i Erlend Loes Kurt koker hodet, og hadde også en krevende oppgave i Lola – det mye omtale stykket om Henry Oliver Rinnans liv.

Trond-Ove har videre spilt Assessor Brack i Hedda Gabler, Margido Neshov i Berlinerpoplene og Ligge i grønne enger, Kent i Kong Lear og hovedrollen i musikalen Markus og Julie. Utfordringene har stått i kø: Hovedrollene som Ebenezer Knug i Et juleeventyr, fiskeren Kristaver Myran i Den siste viking og Andreas i Jesper Halles Jeg er vinden i trærne.

De siste sesongene har han bl.a spilt Peter Stockmann i En folkefiende, Capulet i Romeo og Julie, Kong Tesevs i Fedra, Claudius i Hamlet og Onkel Seniljussen i NøtteknekkerenSkrødal hadde permisjon i 2014 men kom tilbake alene på scenen i Suffløren før han fikk selskap av sine gode kolleger Harald Brenna og Jan Frostad i Harold Pinters Vaktmesteren. I tillegg medvirket Trond-Ove i vår jubileumsforestilling på Gamle Scene, Armod og edelt sinn og i Agota Kristofs Tvillingenes dagbok.

I fjor spile han Gamle Ekdal i Vildanden og George i Edward Albee’s Hvem er redd for Virginia Woolf? – en rolle han ble nominert til Hedda-pris for. Denne våren har vi sett ham som en imponerende Tevye i Spelemann på taket. En ny krevende rolle venter ham i høst, Didrik i Medmenneske. Han skal også medvirke i Nøtteknekkeren.