Trond-Ove Skrødal

Trond-Ove Skrødal
Født 18. september 1966

Utdannelse ved Statens Teaterhøgskole 1986 - 1989

Trond-Ove har etter endt utdannelse jobbet ved Teater Ibsen og Hålogaland Teater før han ble ansatt på Trøndelag Teater i 1996.

Her har han spilt i bl.a Skjønnhetsdronninga, Bør Børson jr., Bønder i solnedgang og Mutter Courage. Trond-Ove hadde tittelrollen i Erlend Loes Kurt koker hodet, og hadde også en krevende oppgave i Lola – det mye omtale stykket om Henry Oliver Rinnans liv.

Trond-Ove har videre spilt Assessor Brack i Hedda Gabler, Margido Neshov i Berlinerpoplene og Ligge i grønne enger, Kent i Kong Lear og hovedrollen i musikalen Markus og Julie. Utfordringene har stått i kø: Hovedrollene som Ebenezer Knug i Et juleeventyr, fiskeren Kristaver Myran i Den siste viking og Andreas i Jesper Halles Jeg er vinden i trærne.

De siste årene har han bl.a spilt Peter Stockmann i En folkefiende, Capulet i Romeo og Julie, Claudius i Hamlet og Gamle Ekdal i VildandenSkrødal hadde permisjon i 2014 men kom tilbake alene på scenen i Suffløren før han fikk selskap av sine gode kolleger Harald Brenna og Jan Frostad i Harold Pinters Vaktmesteren.

I 2018 har vi sett ham som en imponerende Tevye i Spelemann på taket, Didrik i Medmenneske og som Rottekongen i Nøtteknekkeren. For rollen som George i Edward Albee’s Hvem er redd for Virginia Woolf? ble han ble nominert til Heddapris. Denne våren ventet en ny amerikansk klassiker, Eugene O’Neills Lang dags ferd mot natt.

I høst er Trond-Ove aktuell i Kristin Lavransdatter.