Nøtteknekkeren

av Mads Bones, Kyrre Havdal, Matilde Holdhus og Olve Løseth

Spilles Hovedscenen

15.11.13 - 30.12.13

Varighet

ca. 2 timer inkludert pause

Priser

Ordinær: 295,- Honnør: 225,- Barn / student: 150,- Grupper over 10: 225,-

På lille julaften får Marie en uventet førjulsgave av sin onkel. En nøtteknekker. En kjedelig gave kanskje, men lite vet hun om hvilke eventyr hun og Nøtteknekkeren skal ut på. Jula står nemlig i fare og hvordan den skal reddes er ei skikkelig nøtt!

Det de fleste kanskje ikke vet, er at alle leker kommer fra et land som heter Lekeland. Her bor de og leker i sus og dus mens de venter spent på julaften. Da får de nemlig besøk av  julenissen som plukker ut noen heldige leker til alle verdens barn. Men denne jula har den bitre Rottekongen gjort sitt inntog i Lekeland, stengt julenissen ute og han har tenkt å legge noe ganske annet enn leker i årets julegaver. Marie og Nøtteknekkeren må dra til Lekeland for å stoppe ham og redde leken, Lekeland og ikke minst jula.

Historien om Nøtteknekkeren kjenner de fleste fra Tsjajkovskij og Marius Petipas ballett ved samme navn. Men denne historien er langt fra original: Petipa og Tsjajkovskij baserte nemlig sin ballett på et eventyr av Hoffmann som igjen er blitt laget i flerfoldige versjoner. Når Trøndelag Teater skal lage Nøtteknekkeren, vil vi heller ikke være noe dårligere. Vi lager derfor en helt ny musikal av eventyret om Marie, Nøtteknekkeren og Rottekongen.

Til å skrive Nøtteknekkeren har vi engasjert unge, lokale krefter. Mads Bones, Olve Løseth og Matilde Holdhus skriver et helt nytt manus, mens Kyrre Havdal skriver ny musikk til forestillingen. Arvid Ones skal ha regi og Gjermund Andresen skal lage scenografien til denne magiske førjulsopplevelsen. Det er duket for julestemning i andre potens for alle familier med barn fra skolealder og oppover.