Silje Lundblad

Silje Lundblad
Født 4. februar 1981

Utdannelse Statens Teaterhøgskole, 2004-2007

Debuterte på Trøndelag Teater i framtidsmusikalen Ingen nordmenn savnet rett etter fullført teaterskole i 2007. Samme høst fikk vi se henne i Dickens’ Et juleeventyr, før hun fikk den store utfordringen som Sally Bowles i musikalen Cabaret.

Senere ventet roller i både Ligge i grønne enger (Lizzi) og i Jul i Prøysenland (Esther) og Chicago (Roxie Hart). Tittelrollen i Antigone på Gamle Scene ble en stor utfordring – og suksess – for henne i 2009.

Vi har også kunnet se og høre Silje som Wendela i musikalen Spring Awakening, Kristine Linde i Et dukkehjem, Nille i Jeppe på Bjerget, Josefine i Bør Børson jr., Den Grønnkledte i Peer Gynt og Marlene Mauslich i Nøtteknekkeren og i Adrian Posepilt – blant annet.

I 2015 spilte hun en ny stor musikalrolle: Maria Rainer i The Sound of Music. Den ble hun nominert til Heddapris for. Hun spilte også for første gang på Studioscenen, som Petra von Kant i Fassbinders Petra von Kants bitre tårer. Etter dette jobbet Silje på Det Norske Teatret før hun kom tilbake til Trøndelag Teater etter permisjon for å spille Golde i Spelemann på taket, i Tordenskjold – alle tiders trønder og i familieforestillingen Den hemmelige hagen.

I 2020 spilte hun Maria Magdalena i Jesus Christ Superstar og Fru Ellida Wangel i Fruen fra havet.

Silje har for tiden permisjon.