Jesus Christ Superstar

av Andrew Lloyd Webber og Tim Rice

Spilles på Hovedscenen

18.1.20 - 13.3.20

Varighet

Ca. 2 timer inkludert pause

Priser

Ordinær: 495,- (mai/juni 550,-) Honnør: 425,- (mai/juni 470,-) Barn / student: 250,- (mai/juni 275,-) Grupper over 10: 425,- (mai/juni 470,-)

NB: På grunn av koronaviruset er salget på forestillingen midlertidig stoppet. Alle forestillinger tom. 20. juni er definitivt avlyst. Publikum som har kjøpt billetter til avlyste forestillinger blir kontaktet av oss på SMS/e-post.

 

Tidenes rockeopera 

Jesus, Judas og Maria ­Magdalena. ­Pasjon, vennskap og idoldyrking. ­Justismord, fornektelse og mirakler. Et drama du ikke har sett maken til.

Jesus Christ Superstar handler om Jesus som søker tilhørighet, vennenes støtte og massenes bekreftelse, og som gjennom sin person skaper frykt og fasinasjon med sin tro.

Jesus og hans følgere skal til Jerusalem. Der venter ypperstepresten som frykter at Jesus kan bli en trussel mot den romerske okkupasjonsmakten, og at konsekvensen kan bli fatal – både for det jødiske folket og for presteskapet. Judas og Maria Magdalena ser sin næreste venn stå imot presset fra autoritetene, men hvordan kan de hjelpe ham? 

Jesu visjon og handlinger resulterer i en idoldyrking som truer myndighetene og får katastrofale følger. Hvordan forholder man seg til å være sentrum for voksende popularitet i en polarisert tid? Og hvor langt er vi mennesker villige til å gå for det vi tror på?

Selv om musikalen ble skrevet for 50 år siden, er problemstillingene evig aktuelle. Det meste av handlingen er hentet fra Bibelen, men Andrew Lloyd Webber og Tim Rice utvider også historien til å omhandle mer politiske og mellommenneskelige utfordringer. Regissør Ronny Danielsson, mannen bak The Sound of Music og Spelemann på taket på Trøndelag Teater, leder det hele sammen med sitt kunstneriske lag. Olve Løseth spiller ikonet Jesus, og Mads Bones og Silje Lundblad spiller hans nærmeste følgesvenner Judas og Maria Magdalena.

Med et eminent ensemble og dyktige musikere inviterer vi til jubileumsfeiring av det tidløse konseptalbumet.