Jesus Christ Superstar

av Andrew Lloyd Webber og Tim Rice

Spilles Hovedscenen

18.1.20 - 19.6.21

Varighet

Ca. 2 timer inkludert pause

Priser

 • Ordinær

  550,

 • Honnør

  470,-

 • Barn /
  student

  275,-

 • Grupper
  Over 10

  470,-

Tidenes rockeopera 

Jesus, Judas og Maria Magdalena. Pasjon, vennskap og idoldyrking. Justismord, fornektelse og mirakler. Et drama du ikke har sett maken til.

Jesus Christ Superstar handler om Jesus som søker tilhørighet, vennenes støtte og massenes bekreftelse, og som skaper frykt og fasinasjon med sin tro.

Jesus og hans følgere skal til Jerusalem. Der venter ypperstepresten som frykter at Jesus kan bli en trussel mot den romerske okkupasjonsmakten, og at konsekvensen kan bli fatal – både for det jødiske folket og for presteskapet. Judas og Maria Magdalena ser sin næreste venn stå imot presset fra autoritetene, men hvordan kan de hjelpe ham?

Jesu visjon og handlinger resulterer i en idoldyrking som truer myndighetene og får katastrofale følger. Hvordan forholder man seg til å være sentrum for voksende popularitet i en polarisert tid? Og hvor langt er vi mennesker villige til å gå for det vi tror på?

Selv om musikalen ble skrevet for over 50 år siden, er problemstillingene evig aktuelle. Det meste av handlingen er hentet fra Bibelen, men Andrew Lloyd Webber og Tim Rice utvider også historien til å omhandle mer politiske og mellommenneskelige utfordringer. Regissør Ronny Danielsson, mannen bak The Sound of Music og Spelemann på taket på Trøndelag Teater, leder det hele sammen med sitt kunstneriske lag. Olve Løseth spiller ikonet Jesus, og Mads Bones og Silje Lundblad spiller hans nærmeste følgesvenner Judas og Maria Magdalena.

Publikumsfavoritten Jesus Christ Superstar spilte kun halvparten av de planlagte forestillingene før koronapandemien brøt løs i mars 2020. Vi har derfor stor glede av å igjen kunne tilby publikum vår versjon av dette fantastiske og tidløse konseptalbumet.

MEDVIRKENDE

Musikere:
Vegard Lien Bjerkan / Kriss Stemland / Erlend Solli Aune
Åsmund Flaten / Kyrre Havdal
Stian Lundberg / Magnus Forsberg
Skjalg M. Raaen / Hans Petter Vik Sæther
Kjetil Sandnes / Mattis Kleppen
Øyvind F. Smidt

Regi Ronny Danielsson
Koreografi Roger Lybeck
Scenografi Martin Chocholousek
Kostymer Annsofi Nyberg
Lysdesign Mikael Kratt
Musikalsk leder Åsmund Flaten
Oversatt av Ola E. Bø


REGI
Ronny Danielsson
har regiutdanning ved Dramatiska Institutet i Stockholm. Han har regissert ved blant annet Malmö Stadsteater, Helsingborgs Stadsteater, Stockholms Stadsteater, Kungliga Dramatiska Teatern, GöteborgsOperan, samt Göteborgs Stadsteater hvor han også har vært teatersjef. Danielsson har regissert så vel taleteater som musikk-teater; Cabaret, Greven av Monte Cristo, En midtsommernattsdrøm, Hair, Romeo og Julie, Ronja Røverdatter, Carmen, Trollmannen fra Oz, Billy Elliot, Kinky Boots, Brødrene Løvehjerte, Big Fish og Shakespeare in Love, for å nevne noen. Han har gjestet Det Norske Teatret i Oslo og Den Nationale Scene i Bergen. Her på Trøndelag Teater hadde han stor suksess med The Sound of Music i 2015 og Spelemann  på taket i 2018. Ronny var i mange år ansvarlig för Malmö Operas turnévirksomhet og kunstnerlig leder for Teater Inc. og har mottatt en rekke priser og utmerkelser for sin kunstneriske virksomhet.

MUSIKALSK LEDER
Åsmund Flaten har han vært musikalsk ansvarlig for de fleste av musikalene på Trøndelag Teater i en årrekke, blant annet Rent, Jesus Christ Superstar, Purpur og gull, Les Misérables, Spring Awakening, Rock’n Roll Wolf, Tolvskillingsoperaen, Hair, The Sound of Music, Robin Hood – Rai Rai i Sherwoodskogen og Spelemann på taket. For sitt arbeid med Les Misérables ble han belønnet med Teatrets Venners kunstneriske pris. Han har også komponert deler av musikken til Besøk av gammel dame, Når vi døde våkner, Lille Eyolf og Søndagsskolen. Flaten komponerte musikken til Ulven som hadde premiere på Aalborg Teater i 2016 og   som ble spilt på Nationaltheateret i 2018.

KOREOGRAF
Roger Lybeck har samarbeidet med Ronny Danielsson i en årrekke. Han er utdannet på Ballettakademin i Stockholm (1984-86). Deretter har han arbeidet som danser i mange år, og etter hvert også som koreograf, blant annet i dansekompaniene Bizazz og Modern Jazzdans Ensemble – som han var med på å stifte. Lybeck har arbeidet som koreograf på blant annet Dramaten, GöteborgsOperan, Malmö Opera, Riksteatern, og flere scener i Norge. På merittlisten har han for eksempel A Chorus Line, Hair, Evita, Miss Saigon, Jesus Christ Superstar, West Side Story, Så som i himmelen, Shakespeare in Love, The Sound of Music og Spelemann på taket – de to siste her på Trøndelag Teater. Han har dessuten regissert musikalene Rent og Avenue Q.

SCENOGRAF
Martin Chocholoušek er en scenograf, kostymedesigner og arkitekt fra Praha utdannet ved DAMU Academy of Performing Arts. I hjemlandet har han gjort over 100 ulike produksjoner, mange av dem ved Nationalteatret i Praha. Siden 2005 har han jobbet mye i Sverige, først og fremst med musikaler og opera. Jesus Christ Superstar og Evita (Göta Lejon), Les Misérables, Doktor Zjivago og Miss Saigon (Malmö Opera) og Turandot og Riddar Blåskäggs Borg/Erwartung (GöteborgsOperan) – for å nevne noen. Chocholoušek har også laget scenografi for film bl.a på The Karamazov Brothers som ble Oscar-nominert i 2008.

KOSTYMEDESIGNER
Annsofi Nyberg begynte å arbeide ved Norrlandsoperan i Umeå, i 1978. Derfra arbeidet hun seg opp, tok oppdrag, og er i dag en anerkjent kostymedesigner i Sverige. I over 150 produksjoner, på mer enn 30 år, har hun hovedsakelig vært kostymedesigner, men hun har også hatt ansvar for scenografien på mange av disse. Hun har arbeidet med produksjoner av ulik art på svært mange scener i Sverige, mest av alt på Norrlandsoperan, Malmö Opera, Göteborgsoperan og Stockholms Stadsteater. Hun har også arbeidet i Norge, Finland, Vietnam og Sør-Afrika, bl.a hadde hun ansvar for kostymene på The Sound of Music og Spelemann på taket her på Trøndelag Teater.

LYSDESIGNER
Mikael Kratt er en mye brukt lysdesigner innenfor teater og har de siste årene jobbet med mange show og musikaler. Han har blant annet designet lyset til It Takes a Fool To Remain Sane med Ola Salo, Peter Jöbacks show Med hjärtat som insats, Nord-Makedonias bidrag i Eurovision Song Contest 2018, Shirley Valentine med Maria Lundqvist, A Christmas Carol på Folkoperan i Stockholm, Magnus Ugglas Varning på stan, CARNIVAL på Cirkusbygningen i København, musikalene Legally Blonde, West Side Story, Spelemann på taket og Godspell på Malmö Opera. I tillegg til show og musikaler lyssetter Kratt også en hel del danseforestillinger.

PRESSEOMTALER

– Olve er en Jesus som vil bli husket
– Han har skapt en rollefigur jeg bryr meg om
– Dramatisk og dypt alvorlig tolkning av musikal-klassiker, svøpt inn i glitter og populærkulturelle referanser.
– Det er mange gode sangprestasjoner, blant annet har Silje Lundblad noen gullkantede klassikere hektet til sin rolle, som hun gjør til publikums begeistring
– Terningkast 5
Ole Jacob Hoel
Adresseavisen

– Ei uvanleg komplett framsyning der alle element dreg i same retning
– Olve Løseth gir ei djuptgripande og framifrå tolking av kor sårbar også Jesus var
– Kostyma til Annsofi Nyberg er tydelege, mangefasetterte og frå vår tid. Koreografien til Roger Lybeck sørger for synkrone, spektakulære og godt integrerte danseopptrinn. Og samspelet mellom scenograf Martin Chocholusek og lysdesigner Mikael Kratt er forbiletleg
Amund Grimstad
Klassekampen

– Olve Løseth er en superstjerne og Øyvind Brandtzæg stiller med pondus. “Jesus Christ Superstar” er sterk og tidvis glitrende – også bokstavelig
– Løseths framføring av “Getsemane” må være noe av det mest intense som noen gang er framført på denne scenen
– Terningkast 5
Ellen Marie Stølan
Trønder-Avisa

– Glitrende og guddommelig
– En nyskapende oppsetning … både inderlig, alvorlig og artig
– På det visuelle planet er alt på plass. Scenedesignet er genialt
– Olve Løseth som Jesus fyller rollen med hver celle i kroppen, og klarer å få fram alt Jesus sliter med
Renate Leth-Olsen
Under Dusken

– Overgår alle forventninger
– En praktforestilling
– Olve Løseth gjør en inderlig, sterk og genial tolkning av Jesus
– De som ennå ikke har kjøpt billetter: Løp og kjøp
Audhild Øye
Avisa Sør-Trøndelag

VIDEO