Madeleine Brandtzæg Nilsen

Madeleine Brandtzæg Nilsen

Født 21. januar 1986 Utdannelse Teaterhøgskolen HINT (2008 - 2011)

Skuespiller fra Trondheim som debuterte på Trøndelag Teater allerede som 19-åring – som Ronja i Ronja Røverdatter i 2005. Hun fortsatte med teaterutdanning ved HINT og har etter det jobbet ved flere norske teatre og i det frie teaterfeltet. På Nord-Trøndelag Teater har hun medvirket i Jul i Blåfjell og ved Sogn og Fjordane Teater spilte hun Eliza i My Fair Lady (2013) og i Absolutt Per (2012).

Mange kjenner også Madeleine fra Rabarbrateatrets oppsetninger på Bakklandet bl.a En medtsåmmårnattsdrøm (2012) og Som di synes (2015). Her på Trøndelag Teater har hun medvirket i to runder av Unge dramatikere og som Bettan i Karlsson på taket. Hun spilte sammen med sin ektemann Øyvind Brandtzæg i August Strindbergs Dødsdansen, en forestilling som også var på turné med Turnéteatret i Trøndelag. For sin rolletolkning som Alice i Dødsdansen ble hun nominert til Heddapris som Beste kvinnelige skuespiller/hovedrolle. Hun fikk også sammen med Øyvind Teatrets Venners kunstneriske pris for 2020 for innsatsen i samme forestilling.

Det siste årene har Madeleine spilt Ballested i Ibsens Fruen fra havet, i Parsifal på Gamle Scene og i fire hovedsceneoppsetninger, Romeo og Juliet, Jesus Christ Superstar, Leksikon om lys og mørke og Havfruen. Hun medvirket i Knutsen & Ludvigsen – På tide å stå opp! og i vår dramatisering av Nino Haratischwilis roman Det åttende livet (til Brilka)

I vår venter rolle i Ibsens Kongsemnene før det blir nye forestillinger av Knutsen & Ludvigsen.