Det åttende livet (til Brilka)

av Nino Haratischwili

Spilles Gamle Scene

Vises fra 30. september

Varighet

Ca. 4 timer inkludert pause

Priser

 • Ordinær

  350,-

 • Honnør

  300,-

 • Barn /
  student

  220,-

 • Grupper
  Over 10

  320,-

 • Teaterkort
  Ung- medlem

  130,-

BILLETTER

Historien gjentar seg

En storslått krønike om familien Jasji, en hage, sjokolade og Europa i det 20. århundre.

Det åttende livet er en slektssaga hvor vi følger de dramatiske livene til en georgisk familie gjennom det 20. århundre. Den unge kvinnen, Nitsa, avslører historien og hemmelighetene til sine formødre og forfedre, Stasia, Kostja, Kristine, Kitty og Elene. Det turbulente bakteppet er verdenskrig, Stalins brutale regime og Sovjetunionens fall.

Kvinneliv, levende liv, begjær, drømmer, kamp og lidelse er viktige ingredienser i denne såre skildringen om hvordan politisk ideologi, historiens gang, tilfeldighetenes spill og personlige valg former mennesker og familiers skjebne. Men skjønnheten finnes, og de vakre blomstene i hagen som har gått i arv fra generasjon til generasjon finnes, og de forsetter å vokse opp på nytt – som spirer av håp om en bedre fremtid.

Nino Haratischwili er en tysk-georgisk forfatter og dramatiker, født i Tbilisi, men bosatt i Tyskland, hvor hun debuterte med prosasamlingen Der cousin und Bekina. I 2016 ga hun ut sin tredje roman og europeiske bestselger Det åttende livet (til Brilka). Nå settes historien for første gang opp som teater i Norge.

Regissør Mina Salehpour, hos oss kjent for forestillingen Parsifal, inviterer til en reise i tid og rom. Det hele bindes sammen med kostymer av Maria Anderski, lyddesign av Sandro Tajouri, lys, signert Eivind Myren og scenografi skapt av Andrea Wagner.

Dramatisering Emilia Linda Heinrich, Julia Lochte og Jette Steckel
Oversettelse Ute Neumann

Det blir benyttet scenerøyk i forestillingen. 

PRODUKSJONSLAGET