Marianne Meløy

Marianne Meløy
Født 18. desember 1970

Utdanning: Grunnfag historie, mellomfag drama/teater NTNU

Aktuell i:

Bakgrunn som journalist i NRK, medforfatter og skuespiller i Sjøkua. Har siden 1996 vært tilknyttet Trøndelag Teater og medvirket i bl.a 24 mislykte nordmenn – både som skuespiller og medforfatter i musikalen Gro, Vi betaler ikke!, Pingvinhjelpen, Kong Lear, Fuglane, Rock’n Roll WolfHair og Jubileet. Hun var medforfatter og skuespiller i Norge, Midt-Norge, et satirisk og musikalsk drama i forbindelse med feiringen av unionsoppløsningen i 1905. Marianne var både forfatter og skuespiller i musikalen Ingen nordmenn savnet.

Forestillingen Stemt laget hun selv. Dette var en forestilling hun også har reist rundt og spilt på ulike plasser i Trøndelag. Mange husker henne også for rollene i Jeanne d’Arc, Besøk av gammel dame, Konfirmasjonen, Nøtteknekkeren, Armod og edelt sinn og som som valp i eventyrmusikalen Påfuglen. I tillegg skrev hun en kammeropera sammen med Trygve Brøske, Kommentarfeltet. Denne duoen har fortsatt samarbeidet blant annet i forestillingen Bunnlinja. I 2016 levendegjorde hun selveste Karlsson i Karlsson på taket!

Vi har senere sett henne i Tyra Tønnessens Søndagsskolen, som Yente i Spelemann på taket, som Mrs. Medlock i Den hemmelige hagen, i Fyr, Mio, min Mio, Sanger for bortkomne dager – og grønn tusj, Markens grøde og i vår dramatisering av Nino Haratischwilis roman Det åttende livet (til Brilka).

Marianne er i vår aktuell i Maren Uthaugs Der det finst fuglar.