Konfirmasjonen

en festlig tragedie av Jo Strømgren

Spilles Gamle Scene

18.9.15 - 24.10.15

Varighet

1 time og 20 minutter. Forestillingen spilles uten pause.

Priser

 • Ordinær

  295,-

 • Honnør

  250,-

 • Barn /
  student

  170,-

 • Grupper
  Over 10

  250,-

Og så tar vi den rosa sangen, dere. Den rosa sangen!

Mamma er stressa, den pene fetteren stjeler showet og onkel drikker litt for mye – igjen. Selv står selskapets hovedperson som fjetret, klør seg i den nye sveisen, og lurer på om dette er et slektstreff eller hva det er de nå skal feire.

Høsten på Gamle Scene åpner med overgangsritualet hvor et barn trer inn i de voksnes rekker. Overgangen er ofte langt mindre dramatisk enn de familiære konfliktene som lurer i bakgrunnen. Festens midtpunkt kan til syvende og sist ende opp med en mindre birolle.

Konfirmasjonen starter katastrofalt. Men katastrofer har sine fordeler. Blant annet er de effektive hvis noe skal forandres. I en konfirmasjon kan man få øye på hvor voksent et barn er blitt. I tillegg er slike tilstelninger ofte fylt med barnslige voksne. Enkelte bruker et helt liv på å innse hva voksenliv innebærer. En katastrofe kan gi denne innsikten i løpet av en søndag.

Her blandes pinlige taler sammen med fortidens nedturer og fremtidens håp. Gjestene risikerer å konfrontere hverandre ufrivillig. Rasering er dessuten en tidsbesparende måte å rydde opp på.

Nok en gang vender Jo Strømgren nesa hjemover til Trondheim. På Trøndelag Teater har Jo Strømgren tidligere hatt regi og koreografi på flere suksesser, sist med Jubileet. Hans tyve år lange karriere som koreograf har gjort ham internasjonalt anerkjent og vel så det. Jo Strømgren Kompani turnerer over hele verden og har høstet mange priser.

MEDVIRKENDE

Regi, koreografi og scenografi Jo Strømgren
Kostymer Bregje van Balen
Lysdesign Eivind Myren

PRESSEOMTALER

Konfirmasjonen er elegant og småpussig hele veien, med snedige grep, mye bra å spille på for Marianne Meløy som den eiegode stakkarslige alenemoren
– Men han (Strømgren) forholder seg alltid til konvensjonene, og for hver forestilling tar et bitte lite skritt nærmere det en kan kalle en normal teatertradisjon. Det er en fin reise å være med på også for publikum
Ole Jacob Hoel
Adresseavisen

– en gavepakke til publikum, som slett ikke alltid får lov til å le så befriende som akkurat nå
– en interessant morsom og temmelig alvorlig sjangerutfordring som bør ha et seriøst publikumstekke
Jon Selås
VG

– Jo Strømgrens såre blikk løfter en festlig tragedie til varm komedie
– Skuespillerne ser ut til å ha lekt seg fram til sine figurer
Arne Guttormsen
Vårt Land

– inneholder alt som vi liker ved et teaterstykke. Det underholder og berører på samme tid
– sprekt og originalt oppbygd og har glimrende skuespillere som åpenbart liker det de holder på med
Audhild Øye
Sør-Trøndelag

VIDEO