Hans Petter Nilsen

Hans Petter Nilsen

Født 22. juli 1970

Før han ble ansatt på Trøndelag Teater hadde Hans Petter lang fartstid i SIT (Studentenes Interne Teater) og Universitetsteatret, både som tekstforfatter, musiker og skuespiller. De første årene medvirket han i en rekke roller bl.a i Flettfrid tar saken, Trekkspillkrigen, Lilleskogen, Norge, Midt-Norge og Fantastiske Pepsi Love.

Han har senere gestaltet keiserpingvinen Bismarck i familieforestillingen Pingvinhjelpen, tatt den helt ut i forestillingen Alle tiders julebord! og medvirket i Holbergs Den stundesløse, musikalen Spring Awakening, Ifigeneia, Rock’n Roll Wolf og Hair. I Brechts Arturo Ui spilte han tittelrollen. Han hadde også stor suksess alene på scenen i Dario Fo’s monologer Mistero Buffo.

Vi har sett Hans Petter i Bør Børson jr., Kongen dør, Spelemann på taket, som Sheriffen av Nottingham i musikalkomedien Robin Hood – Rai Rai i Sherwoodskogen, Alt jeg ikke husker og Det latterlige mørke. Han har også gjestet Turnéteatret i Trøndelag ved flere anledninger, bl.a i Kunst og Knutsen og Ludvigsen.

Han medvirket i de tre hovedsceneoppsetningene Romeo og JulietJesus Christ Superstar og Leksikon om lys og mørke. I tillegg fikk vi se Hans Petter i nye forestillinger av Mistero Buffo – 10 år etter premieren i 2011. Sterke rolleprestasjoner i Jon Fosses Nokon kjem til å kome og Krzysztof Kieślowskis De ti bud ble avløst av en populær Knutsen i Knutsen & Ludvigsen – På tide å stå opp! og en runde med skjemt og alvor i Alle tiders julebord.

I vår er Hans Petter aktuell som Skule jarl i Ibsens Kongsemnene og i nye foretillinger av Knutsen & Ludvigsen.