Det latterlige mørke

av Wolfram Lotz

Spilles på Gamle Scene

7.2.19 - 22.3.19

Varighet

Ca 2 timer 10 minutter. Forestillingen spilles uten pause.

Priser

Ordinær: 315,- Honnør: 265,- Barn / student: 155,- Grupper over 10: 265,-

“Et menneskesinn er i stand til alt – fordi det inneholder alt, hele fortiden og hele fremtiden.”*

Inspirert av Joseph Conrads Mørkets hjerte og Francis Ford Coppolas Apokalypse nå!, følger vi i Det latterlige mørke to soldater på vei dypt inn i Afghanistans jungel for å finne den utilregnelige oberstløytnant Deutinger.

På reisen inn i mørket møter de en fisker utdannet i pirateri fra Høyskolen i Mogadishu, en selger fra Balkan og andre vittige og vanvittige personer. Den prisbelønnede tyske dramatikeren Wolfram Lotz har skrevet et stykke om vår manglende evne til å forstå den fjerne krigen, andre kulturer og til slutt, oss selv. Det blir latterlig og mørkt.

Joseph Conrads roman Mørkets hjerte, utgitt i 1899, har vært gjenstand for tolkning og adapsjon av en rekke kunstnere. Romanen er sett som et skarpt angrep på vestlig kolonialisme, men også som en tendensiøs skildring av den afrikanske befolkningen. I Conrads historie står både fundamentale politiske, ideologiske, historiske og personlige konflikter på spill samtidig – det er kanskje også derfor historien overlever stadige overføringer i tid og sted, det være seg Kongo, Vietnam eller Afghanistan.

Det latterlige mørke er skrevet som et hørespill. Jonas Corell Petersen, en av de fremste i en ung generasjon regissører, skal sette dette i scene. Med seg har han scenograf Nia Damerell og lydkunstner Lasse Marhaug. Når de gir seg i kast med Lotz’ tekst, kan vi vente en morsom og levende forestilling med et ekspressivt lydbilde.

* Joseph Conrad Mørkets hjerte