Ragne Grande

Ragne Grande
Født 29. juni 1990

Utdanning ved Teaterhøgskolen, KHiO (2010-2015)

Skuespiller fra Lierne som har mastergrad fra KHiO, Teaterhøgskolen i Oslo (2010 – 2015). Hun har etter endt utdannelse spilt tittelrollen i Hedda Gabler på Teater Innlandet, turnert med Snåsamannens sang (Teater Ibsen/Riksteatret/Nord-Trøndelag Teater) og medvirket under Dramatikkfestivalen i forestillingen Internert. I tillegg til dette har hun også erfaring fra film og TV-produksjoner, bl.a Kakerlakken med den stygge frakken (Grande Produksjoner).

Ragne debuterte på Trøndelag Teater høsten 2017 som en minneverdig Laura Wingfield i Tennessee Williams’ Glassmenasjeriet. En rolle hun fikk Heddaprisen for beste kvinnelige skuespiller. Senere spilte hun Moira og Golde i Spelemann på taket, Ragnhild i Medmenneske og i Jonas Hassen Khemiris Alt jeg ikke husker. Hun har også vært å se i Det latterlige mørke, Bildet av Dorian Gray, Kristin Lavransdatter og Stor ståhei for ingenting.

De siste årene har hun spilt Juliet i Shakespeares Romeo og Juliet på Hovedscenen, Eva i Ingmar Bergmans Høstsonaten og i sceneversjonen av Kakerlakken med den stygge frakken.

I vår er hun aktuell i Martin Crimps Byen.