Kakerlakken med den stygge frakken

Spilles Studioscenen

Vises fra 25. mai

Varighet

Ca. 35 minutter

Priser

 • Ordinær

  250,-

 • Honnør

  200,-

 • Barn /
  student

  100,-

 • Grupper
  Over 10

  200,-

BILLETTER

Fargene som ble borte

Har du noen gang blitt utestengt? Eller kjent på den lune følel­­­sen av et nytt vennskap? I denne forestillingen kommer tegnede figur­er til liv og spiller sammen med skuespilleren på scenen. 

Kakerlakken kjenner på sorg og uro når sommerfargene blir borte. Hun føler seg tom og trist, og blir redd for både å dø og leve. Doktoren
og Mamma har mange fine ord for hva som feiler henne, som høsttanker og depresjon, og de andre insektbarna mobber henne for den litt korte grønne vinterfrakken hun må gå med. Det kan virke mørkt og tidvis skummelt, men Kakerlakken finner tilbake til fargene og varmen, selv midt på vinteren. 

Historien om «Kakerlakken med den stygge frakken» stammer fra Martine Grandes illustrerte barnebok fra 2013. Boka har også blitt til animasjonsfilm, barnebok-app og en teaterforestilling som har turnert nord i Trøndelag og på Østlandet. Nå inviteres konseptet inn på Studioscenen, for en gjenopptakelse og samproduksjon, med Johannes Holmen Dahl i registolen.    

Teaterversjonen av historien om Kakerlakken ble opprinnelig til fordi søstrene Grande ville skape noe sammen. Ønsket var å gi barn ord og nye bilder til å kunne snakke om psykisk helse. Derifra vokste idéen til en forestilling som treffsikkert og med humor knar animasjon inn på scenen. Ragne Grande spiller kakerlakken mens kjente skuespillere har gitt stemme til de tegnede figurene.

Hva som er ekte og hva som er animert, og hvordan det egentlig skjer, skaper grunn til undring og forbløffet glede hos publikum, som inviteres med på denne finurlige leken. Tematisk viker ikke stykket unna store eksistensielle spørsmål, om angst og tomhetsfølelse, utestengning, mobbing og vennskap. Det gir anledning til å fortsette samtalen også utenfor teatret. Vi kan alle føle oss litt som Kakerlakken iblant. Og ofte kan vi slumpe til å være en Engel for noen som trenger det. 

Anbefales barn fra skolealder og opp.


Forestillingen er produsert med støtte fra Fri Scenekunst, Spenn, Norsk Forfattersentrum, Fond for lyd og bilde, Extrastiftelsen gjennom Rådet for psykisk helse, RKBU og Seanse.