Gleditsch Matbar


Uformell sjarm med fransk snert

En trio fra en av byens mest anerkjente restauranter har åpnet en varm og levende matbar inspirert av franske fortauskaféer – midt i hjertet av Teatergata.

Her får du gode vibber, smakfulle småretter, god vin, Austmann på tapp – med og uten alkohol – og en atmosfære som inviterer til et glass og god mat før eller etter forestilling.  Vi er også ekstra stolte av navnet: Gleditsch – en hyllest til Henry Gleditsch, Trøndelag Teaters første teatersjef, motstandsmann og levemann – med teft for det store i kunsten og det gode i livet.

Åpningstider 1.-4. september
Mandag-torsdag kl. 17-23

Åpningstider fra 5. september
Mandag kl. 17-23
Tirsdag-lørdag kl. 15-23


Sprø vaffel
toppet med “peppercrab” og tindvedsirup 
allergener: hvete, melk, skalldyr, soya, fisk og bløtdyr
kr. 195,-

Tostada
med revet svin toppet med gochujang mayo og syltet jalapeno
allergener: egg og sennep 
kr. 145,- 

Tostada
med revet selleri toppet med 
gochujang mayo og syltet jalapeno
allergener: egg, soya, selleri og sennep 
kr. 125,- 

Liba brød 
serveres med muhammara og hummus 
allergener: hvete, sesam og valnøtter 
kr. 155,- 

Utvalg av våre beste oster 
serveres med sesongens kompott
allergener: melk 
kr. 185,- 

Spekemat
serveres med brød og aioli 
allergener: hvete, egg, melk og sennep 
kr. 175,- 

Oliven
kr. 85,- 

Brød 
allergener: hvete og egg
kr. 50,– 

Chilinøtter kr. 55,-
allergener: nøtter

Ristede mandler kr. 55,- 
allergener: mandel

Wasabi erter kr. 55,-

Potetgull med sort trøffel kr. 65,-

Potetgull med middelhavssalt kr. 55,-