Velkommen

Velkommen tilbake i teatret, kjære publikum!

Vårsesongen byr på forestillinger som beveger seg vidt i tid og rom og vi samarbeider med kunstnere som bringer med seg en sterk og fornyende kraft.

Repertoaret spenner fra den klassiske komedien, Misantropen, via dramatikk som går i dialog med en gresk tragedie, Moral ifølge Medea, til en fersk, lokal tekst, Eksotisk dans. Vi er også glade for å kunne tilby ekstraforestillinger av kritikerroste De ti bud. – Ganske sikkert vinterens teateropplevelse i Midt-Norge, ifølge Adresseavisens anmelder.

Stykkene representerer et møte mellom det klassiske og det nye. Sentralt står spørsmålene om hva som er sannhet, og for hvem. Hvilken funksjon kan sannheten ha? En verden i endring, representert ved kampen mellom det nye og det gamle, er et overordnet tema når Hildegunn Eggen tar for seg storverket Juvikfolket.

Det er også stort å sparke i gang året med Knutsen & Ludvigsen På tide å stå opp! For mange er dette et nært og kjært univers. For andre er det helt nytt. Vi gleder oss til å gi både trofaste fans og nye generasjoner en solid smakebit av Knutsen & Ludvigsens surrealistiske og opprørske verden.

Teatret er en viktig del av vår beredskap, og i Hallbjørn Rønnings Hello, I’m Johnny Cash skildres kraften kunsten kan gi mennesker i sårbare øyeblikk.

I spennet mellom det gamle og det nye, mellom det lokale og det globale, er teatret en viktig bærer av verdens kulturarv. Teatret representerer vår kollektive hukommelse, hjelper oss å forstå vår egen samtid og gjør oss åpne og mer robuste i møte med fremtiden.

Vi gleder oss til å se deg.

Elisabeth Egseth Hansen
teatersjef