Martine Grande

Martine Grande

FORFATTER


Martine Grande (f. 1985) vokste opp i Lierne i Nord-Trøndelag og bor nå i Trondheim. Hun er utdannet animatør ved Høgskulen i Volda, og jobber til daglig i sitt eget animasjonsselskap, Grande Produksjon. I 2013 debuterte hun som forfatter med bildeboken Kakerlakken med den stygge frakken … og hovudet fullt av triste tankar, som også finnes som animasjonsfilm, bildebokapp og teater. Hun har i tillegg skrevet og illustrert barnebøkene Dagen opp ned (2015), Tapar (2017),  Ørn (2021) og Dilla på dyr (2022). 

Filmarbeid 
Martine Grande er også manusforfatter, regissør og  produsent. Debuten som filmskaper var med eksamensfilmen Mein Stampf fra Høgskulen i Volda. Animasjonsfilmen ble en stor suksess på internasjonale filmfestivaler. 

I 2009 var Grande animatør for komiserien Fanthomas. Året etter filmatiserte hun Kari Stais bildebok Jakob og Neikob.  I 2012 produserte hun kortfilmen Sammen, som Grande også skrev manus til sammen med Linda Fagerlig Sæthren, Marit Stensby og Hilde Ranheim. I 2016 kom filmen Jenteloven, en animert collagefilm som tar opp tema som femininitet, diskriminering, myter og makt.