Alt jeg ikke husker

basert på Jonas Hassen Khemiris roman

Spilles på Studioscenen

10.11.18 - 17.1.19

Varighet

Ca. 2 timer 30 minutter inkludert pause

Priser

Ordinær: 295,- Honnør: 250,- Barn / student: 150,- Grupper over 10: 250,-

Prisbelønt forfatter til Trøndelag Teater

Jonas Hassen Khemiri er en av Sveriges mest anerkjente forfattere. Hans tekster er oversatt til mange språk, og hans stykker fremført over hele verden. Når hans prisbelønte roman Alt jeg ikke husker settes opp på Trøndelag Teater, velger vi fra den skandinaviske samtidslitteraturens øverste hylle. 

En forfatter forsøker å finne ute hva som har skjedd med unge Samuel, som har mistet livet i en bilulykke. Han oppsøker Samuels familie, venner og bekjente. Gjennom deres erindringer formes et flerstemt portrett av hvem Samuel var. Når en person ikke lenger lever, blir minnene foranderlige. Fortellingene snirkles sammen og nøstes opp, og portrettet av Samuel blir en refleksjon av menneskene rundt han. Ved å fylle hullene i Samuels liv nærmer også forfatteren seg realiteten om seg selv og sitt eget liv. For hvem eier egentlig sannheten om et menneske?

Alt jeg ikke husker er en kjærlighetsfortelling om mennesket og samtiden. Det er en historie om hvordan flyktige minner skaper realiteter og definerer oss som mennesker. Hvilken autoritet har disse minnene, og hvem er vi uten andres fortellinger om oss? 

Alt jeg ikke husker ble i 2015 belønnet med Sveriges mest prestisjefylte litteraturpris, Augustprisen, og har høstet fabelaktige kritikker både i svensk og norsk presse. Khemiris elegante dialoger, fragmenterte fortellermåte og hans distinkte gjengivelse av mennesket i vår tid, gjør denne romanen spesielt interessant for scenisk bearbeidelse.

Romanen dramatiseres av Kristofer Blindheim Grønskag, mens Maren E. Bjørseth står for regien og Katrin Bombe for scenografi og kostymer. Bjørseth og Bombe hadde stor suksess på Trøndelag Teater høsten 2016, med Tvillingenes dagbok.