Kenneth Homstad

Kenneth Homstad
Født 6. november 1982

Utdannet ved Teaterhøyskolen i Amsterdam (AHK) (2002 - 2006 )

Kenneth Homstad er utdannet ved Teaterhøyskolen i Amsterdam. Han har samarbeidet med flere scenekunstnere i Norge og Nederland, jobbet ved Det Norske Teatret, Den Nationale Scene og Schauspielhaus Wien, medvirket i flere kortfilmer, og debuterte på Trøndelag Teater i Lisa Lies Blue Motell – en rolle han ble nominert til Heddapris for. Homstad har regissert forestillinger ved Hetveem Theater i Amsterdam, og vært nominert til den nederlandske VSCD Prijs, BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs og Ton Lutz prijs.

Vi har sett ham i Adrian PosepiltMoby DickDager under, som Alfred Allmers i Ibsens Lille Eyolf, Rosenkrantz i Hamlet og ikke minst som Terje i Carl Frode Tillers Begynnelser. Han samarbeidet på ny med Lisa Lie i forestillingen Uår av Terje Vigen som også har vært på turné. Senere har han medvirket i Elfriede Jelineks Lyset skal bare skinne på meg og mine ønsker, Jonas Hassen Kherimis Alt jeg ikke huskerDet latterlige mørke, Bildet av Dorian Gray, Lanzarote, Stor ståhei for ingenting og Høstsonaten.

Det siste året har han spilt Henry Oliver Rinnan i vår dramatisering av Simon Strangers roman Leksikon om lys og mørke på Hovedscenen. Nå blir det nye forestillinger av både den og Høstsonaten i høst før rolle i Parsifal venter.