Høstsonaten

av Ingmar Bergman

Spilles Gamle Scene

21.8.21 - 11.9.21

Varighet

Ca. 1 time 1 time og 35 minutter. Forestillingen spilles uten pause

Priser

Ordinær: 350,- Honnør: 300,- Barn / student: 210,- Grupper over 10: 300,-

Et medrivende oppgjør

Berømmelsens pris. Svik. Fravær av ­kjærlighet. Hva skjuler fortiden, og er det for sent å rette opp i det som gikk galt? I Høstsonaten utforsker ­Ingmar Bergman hva som kan skje når siviliserte ­men­nesker ikke aksepterer sine primitive sider.

En verdenskjent pianist kommer hjem til sin datter; de har ikke møttes på syv år. Det viser seg at hennes andre datter, som hun trodde var innlagt på institusjon, også bor i huset. Når de tre prøver å nærme seg hverandre kommer fortrengte og brutale hemmeligheter for en dag.

Det er første gang Trøndelag Teater setter opp en av Bergmans tekster. Bergman selv gjestet teatret som regissør i 1957. Han skal da ha uttalt at Gamle Scene er «en ekte perle, en sann skatt og en uvurderlig skjønnhet». Hva er da mer riktig enn å legge den første Bergman-forestillingen på Trøndelag Teater til Gamle Scene? Handlingen i Høstsonaten finner sted i Midt-Norge, og kanskje var det nettopp Bergmans opphold her som inspirerte ham?

Regissør Marit Moum Aune har de senere årene jobbet med de store sceniske formatene både i inn- og utland. Når hun nå skal i gang med Høstsonaten, er det det intime formatet som står for tur. I samarbeid med den internsjonalt anerkjente scenografen Erlend Birkeland vil Gamle Scene vises fra sin mest autentiske side. Alt ligger til rette for  en inderlig og nær teateropplevelse.