Janne Kokkin

Janne Kokkin
Født 12. februar 1961

Utdannelse ved Statens Teaterhøgskole 1981 - 1984

Janne Kokkin har i sin tid her på Trøndelag Teater spilt mange sterke kvinneskikkelser. Vi kan nevne Rita i Educating Rita, Rebekka West i Rosmersholm, tittelrollen i An-Magritt og Siv i Lasso rundt Fru Luna. Blant andre stykker hun har medvirket i kan vi nevne Snart kommer tiden, Knivskarpe polaroiderKranes konditoriHedda Gabler, Kong Lear og Carl Frode Tillers Folkehelsa.

Janne har også jobbet endel med film, og ble bl.a nominert til Amanda-pris for sin rolle i Mørketid. Hun har også flere TV-roller, sist i NRK’s Hjem og Halvbroren.

Vi har sett Janne som den lett hysteriske Janne (!) i Jo Strømgrens Pseudonymet, Fru Capulet i Romeo og Julie, Divaen i Jo Strømgrens Jubileet, tittelrollen i Fedra, Mor Åse i Peer Gynt og i The Sound of Music og i Carl Frode Tillers Begynnelser. Hun startet 2017 som Martha i Edward Albee’s Hvem er redd for Virginia Woolf? og fortsatte som Inspisienten i teaterkomedien Panikk i kulissene, Fru Sørby i Vildanden og i Elfriede Jelineks Lyset skal bare skinne på meg og mine ønsker. Siden har hun vært å se i Det latterlige mørke, Bildet av Dorian Gray og som Kristin Lavransdatters mor Ragnfrid.

De siste årene har Janne medvirket i Frk. Frankenstein, som Charlotte i Bergmans Høstsonaten, i vår dramatisering av Krzysztof Kieślowskis De ti bud, i Moral ifølge Medea i Teaterkjelleren og i Lars Noréns Natten. Kaos. Stillheten. I vår blir det nye forestillinger av denne, og i tillegg blir hun å se i Der det finst fuglar.

Janne Kokkin ble tildelt publikumsforeningen Teatrets Venners kunstneriske pris for 2005 for rollen som den forsmådde fruen Stevie i Edward Albees Geita – eller hvem er Sylvia?.