Natten. Kaos. Stillheten.

basert på Lars Noréns trilogi Natten er dagens mor, Kaos er nabo til Gud og Stillheten

Spilles Hovedscenen

6.5.24 - 4.6.24

Varighet

Ca. 4 timer 40 minutter inkludert to pauser

Priser

 • Ordinær

  200,-

 • Honnør

  200,-

 • Barn /
  student

  200,-

 • Grupper
  Over 10

  200,-

 • Teaterkort
  Ung- medlem

  130,-

Krisetider og håp

Når hjertet ikke kan sukke og øyet ikke kan gråte, hvem skal redde deg da? Hva skjer når dine aller nærmeste ikke er der?

I en bygd, langt utenfor allfarvei, driver en familie på fire et lite hotell. En skrantende økonomi gjør det vanskelig å få endene til å møtes og noen må ta tak. Men hvem skal gjøre det? Og hva skal de i så fall gjøre? Hver og en kjemper familiemedlemmene en personlig kamp mens krisen er prekær og nærværende. Under vanskelige og mørke omstendigheter er det likevel mulig å nærme seg hverandre.

Natten er dagens mor, Kaos er nabo til Gud og Stillheten utgjør Lars Noréns Hotelltrilogi. Samlet viser trilogien den svenske dramatikeren på sitt ypperste. Med et sylskarpt portrett av en families opp- og nedturer, og med nerve og sans for mørk sårbarhet, har Norén skrevet de tre tekstene med utgangspunkt i eget liv og historier fra barndommen.

Dette er første gang det blir gjort en sammenveving av trilogien. Siden dramaene i sum utgjør en sammenhengende historie, er det naturlig å vise dem kronologisk. Det er et ambisiøst prosjekt, noe tekst er strøket, men motivet er alltid å sitte igjen med essensen i stoffet. «Stillheten» ble for eksempel skrevet etter at Norén så en oppsetning av «Natten er dagens mor». Han syntes at han hadde fremstilt faren sin unyansert og ønsket å gi et mer flerstemt bilde av ham. Det er interessant å se dramatikerens personlige utvikling gjenspeilt på scenen. 

Det er regissør og tidligere teatersjef, Eirik Stubø, som iscenesetter Lars Noréns intrikate univers. Stubø og Norén var gode venner og kolleger helt til Noréns bortgang i 2021. Stubø har jobbet med Noréns tekster i over 20 år. Med seg har han scenograf Erlend Birkeland, sist kjent på Trøndelag Teater for scenografien til Høstsonaten på Gamle Scene.

Velkommen til en morsom, sterk og sår kveld i teatret hvor handlingen kretser rundt en familie med problemer som er dypt gjenkjennelig for mange, det hele akkompagnert av jazz fra 50- og 60 tallet.

Bearbeidelse av manus Eirik Stubø og Cecilia Ölveczky
Oversettelse Arne Lygre

Det benyttes scenerøyk og urtesigaretter i forestillingen. 

PRODUKSJONSLAGET

PRESSEOMTALER

– Gnistrende troverdig kammerspill fra Trøndelag Teaters nestorer på teatrets største scene.

Ole Jacob Hoel

Adresseavisen

– Lars Noréns “hotelltrilogi” er ei gåve til alle som er glad i engasjerande teater.

Amund Grimstad

Klassekampen

– En storartat lågmäld Norén

Svante Aulis Löwenborg

Norsk Shakespearetidsskrift

– Lars Noréns hotelltrilogi er fint sydd sammen til forestillingen Natten. Kaos. Stillheten. 

Eline Bjerkan

scenekunst.no

VIDEO