Kranes konditori

etter Cora Sandels roman – dramatisert av Helge Krog

Spilles på Hovedscenen

9.3.04 - 15.5.04

Varighet

2 timer 20 minutter inkludert pause

Priser

Ordinær: 250,- Honnør: 180,- Barn / student: 155,- Grupper over 10: 215,-

– Meget skal en høre før ørene faller av.

Denne Katinka Stordal. Alenemor. Flink er hun, ja bent ut kreativ, hun er byens beste sydame. Og nå er det 100-årsjubileum. Kongen kommer, oppdragene står i kø. Byens fine fruer skal bli enda finere til den store begivenheten. For Katinka er ikke den som sier nei.

– Et sant ord, det fikk de erfare på Kranes Konditori.

Men hva gjør hun? Hun setter seg på Kranes Konditori, på Privaten, og vil ikke gå hjem. Midt i innspurten. Midt på dagen. Også denne svensken, da, Stivhatten. At han skulle dukke opp akkurat nå. Var det ikke ille nok fra før?

– De var rent utmattet etterpå.

Hvordan skal dette gå? Man kan da ikke bare sitte stille og se på dette heller. Noe må gjøres. Hun skal ikke få ødelegge festen.

– Det en ikke visste, kunne en regne ut.

I Kranes Konditori møter vi en kvinne som er i ferd med å møte veggen. Katinka Stordal har jobbet seg halvt i hjel. Fattig blant velbergede mennesker. Men hun lever jo av dem. Må innrette seg etter dem.

– Hadde Fru Krane forstått å opptre med litt myndighet, kunne meget vært unngått.

Kravene som rettes mot henne blir et villnis hun ikke kommer ut av. Hun må vekk fra det hele for å redde seg selv. Hadde hun ikke møtt Stivhatten hadde hun ikke visst hva hun skulle gjort.