Kine Bendixen

Kine Bendixen
Født 1. mai 1945


Hun kom til Trøndelag Teater i 1975 – etter utdannelse på Statens Teaterskole. Jessica i Kjøpmannen i Venedig var hennes første rolle. Siden har hun medvirket i over 80 forestillinger – alt fra musikaler, revy og komedier til klassikere og moderne dramatikk.

Med så mange roller må vi velge ut noen: En minneverdig Ragnhild i Duuns Medmenneske, grevinne Geschwitz i Wedekinds Lulu, Magda i Noen sommerkvelder på jorden av Agneta Pleijel, fru Død i Taboris Mein Kampf og moren i Anita Haarbergs Banrøv.

I de siste årene har hun bl.a medvirket i Kasimir og Karoline, Ifigeneia, Rock’n Roll WolfTolvskillingsoperaen, Jeg anser deg for å være et ualminnelig begavet ungt menneskeBør Børson jr. og De nære ting. I 2012 fikk vi oppleve Kine som en minneverdig Jackie Kennedy Onassis i Elfriede Jelineks Prinsessedrama – en rolle hun ble tildelt Heddapris for i klassen beste birolle/medvirkende.

I fjor så vi henne først i Dürrenmatts Besøk av gammel dame siden i Carin Mannheimers I grevens tid som forøvrig blir satt på plakaten igjen i høst. I vår spilte hun Rottejomfruen i Ibsens Lille Eyolf.