Kine Bendixen

Kine Bendixen
Født 1. mai 1945

 

Hun kom til Trøndelag Teater i 1975 – etter utdannelse på Statens Teaterskole. Jessica i Kjøpmannen i Venedig var hennes første rolle. Siden har hun medvirket i over 80 forestillinger – alt fra musikaler, revy og komedier til klassikere og moderne dramatikk.

Med så mange roller må vi velge ut noen: En minneverdig Ragnhild i Duuns Medmenneske, grevinne Geschwitz i Wedekinds Lulu, Magda i Noen sommerkvelder på jorden av Agneta Pleijel, fru Død i Taboris Mein Kampf og moren i Anita Haarbergs Banrøv.

Senere har hun medvirket i bl.a Kasimir og Karoline, Ifigeneia, Tolvskillingsoperaen, Jeg anser deg for å være et ualminnelig begavet ungt menneskeBør Børson jr., De nære ting, I grevens tid og Besøk av gammel dame.

I 2012 fikk vi oppleve Kine som Jackie Kennedy Onassis i Elfriede Jelineks Prinsessedrama – en rolle hun ble tildelt Heddapris for i klassen beste birolle/medvirkende.

Rottejomfruen i Ibsens Lille Eyolf i 2015 ble hennes siste rolle før hun steg over i pensjonistenes rekker. Men hun har gjestet oss etter det – og er aktuell i vår som Amanda i Så som i himmelen.