Kasimir og Karoline

av Ödön von Horváth

Spilles Studioscenen

29.3.08 - 29.5.08

Varighet

2 timer 20 minutter inkludert pause

Priser

 • Ordinær

  220,-

 • Honnør

  140,-

 • Barn /
  student

  120,-

 • Grupper
  Over 10

  190,-

“Stykket handler om den arbeidsløse sjåføren Kasimir og hans kjæreste Karoline – en ballade full av taus sorg – dempet og mildnet av humor…”

Vi er på Oktoberfest i München. En stor folkefest som arrangeres hvert år. Hvor innhøstingen feires og ølkranene åpnes. Høy og lav, fattig og rik sitter rett overfor hverandre for en enkel natt. Stedet hvor man kan slå ut håret og kanskje få oppfylt en drøm eller to – hvis man er heldig. Her treffer vi kjæresteparet Kasimir og Karoline. Han har nettopp mistet jobben, og er lite lysten på å feste. Det tar ikke Karoline noe hensyn til – hun har bestemt seg for å more seg denne dagen. Det dårlige humøret til Kasimir går henne på nervene. Et skjevt ord ender i misforståelser og krangel. De skiller lag, og prøver å forlyste seg på hver sin kant. Tivoli. Karuseller, berg- og dalbaner, spøkelseshus, boder som frister med den store gevinsten. Og det evig tilbakevendende ølteltet hvor det synges søte melodier og blikk veksles over bordene. Det er den verden Kasimir og Karoline utspiller seg i. På hver sin måte blir de kastet ut i morskapen og før de vet ordet av det har de fått seg noen skrammer på veien.

Horváth guider oss gjennom et konglomerat av episoder, kostelige som vemodige. Han tar oss med på galeien med masse musikk, underholdning og sangglede. Kort sagt er Kasimir og Karoline en skikkelig folkekomedie – og noen vinner jo alltid en kjempebamse å ta med hjem.

MEDVIRKENDE

Regi og bearbeidelse Catrine Telle
Scenografi og kostymer Ingvild Rømo Grande
Lysdesign Antonio Rodrigues Andersen
Musikalsk konsulent Ivar Gafseth
Oversatt av Øyvind Berg