Kristofer Hivju

Kristofer Hivju
Født 7. desember 1978

Utdanning ved Det Statlige Russiske Akademi for Teaterkunst (GITIS) i Danmark (2001-2004)

Kristofer Hivju har tideligere arbeidet ved Nationaltheatret og Grusomhetens Teater. Hans første rolle ved Trøndelag Teater var Erlend i Kristin Lavransdatter, og senere har vi sett Kristofer i Gogols komedie Revisoren, i Frode Sander Øiens Fantastiske Pepsi Love, som Bestefar Tallak i Berlinerpoplene, Edgar i Kong Lear, to roller i Trondheim Open, i Dickens’ Et juleeventyr, som Elezeus i Johan Bojers Den siste viking og i von Horváths Kasimir og Karoline.

Vi har videre sett Kristofer som sønnen i Henrik Ibsens John Gabriel Borkman, Baktus i Thorbjørn Egners Karius og Baktus, Far Anders i Jul i Prøysenland og Jørgen i Fuglane. Han har medvirket i flere tv-serier; blant annet NRKs Størst av alt, og spilt hovedroller i en rekke kortfilmer. Flere har han har selv skrevet manuset til. Han fikk forøvrig mye oppmerksomhet da han medvirket i Hollywood-filmen The Thing. Nå venter også rolle i TV-suksessen Game of Thrones.

I den senere tid har han spilt han Georg i Alt er relativt,  i Von Horváths Tro, håp og kjærlighet og i Dickens’ Et juleeventyr, i Brechts Arturo Ui og i G7.