Berlinerpoplene

av Anne B. Ragde

Spilles Hovedscenen

4.11.06 - 23.6.07

Varighet

2 timer 45 minutter inkludert pause

Priser

Ordinær: 295,- Honnør: 210,- Barn / student: 150 Grupper over 10: 255,-

Det er dårlig stell med den en gang så stolte gården Neshov på Byneset. Med den avholdte bonden Tallaks drukning, setter forfallet inn. Han var gårdens sjel, og gården døde med ham. Kona hans, nå på legd, har forlengst “lagt seg for”, og svigerdattera Anna tar styringen med det meste med hård hånd. Et egenrådig og beinhardt kvinnfolk som få eller ingen kan få seg til å like. Mannen hennes, Tormod, er en pusling og lite til kar. Tre gutter har de riktignok fått, men to av dem, Margido og Erlend, har med hver sin gode grunn flyttet tidlig hjemmefra.

Tor, den eldste, lever i sin egen verden. I grisefjøset. Svinerøkten og dyra betyr alt for denne einstøingen av svært få ord. Livet kunne fått en annen og lykkeligere utgang for Tor, om ikke moren infamt fikk slutt på forholdet hans til gravide Cissi. Datteren de fikk, Torunn, har han møtt én gang. Som voksen.

Så en dag får Anna slag. Motvillig samles alle brødrene på Neshov for et siste farvel med en kvinne som ingen, kanskje utenom Tor, vil savne. Torunn kommer også, for farens skyld. Han er helt fra seg da moren dør. Hva er det som har foregått i denne familien? Hva hadde hendt som gjorde at Margido tok avstand fra foreldrene sine? Og hva hadde Erlend opplevd i hjemmet som fikk ham til å flytte helt til København? Hvem kjenner sannheten om forholdene i familien? Og hvem orker å vedkjenne seg sine røtter, og
samtidig klare å leve videre med dem?