Trond Peter Stamsø Munch

Trond Peter Stamsø Munch
Født 13. november 1960

Utdanning ved Statens Teaterhøgskole

TP, som han kalles, fikk smak på skuespilleryrket etter å ha jobbet bak kulissene på Hålogaland Teater. Han startet frigruppa Totalteatret, og etter medvirkning i filmen Piratene begynte han på Statens Teaterhøgskole. Han valgte Trøndelag Teater, i 1989, etter filminnspillingene av Landstrykere – og Håkon Håkonsson som resulterte i Hollywood-tilbud. Han ble i Trondheim.

Hans roller har vært mange og varierte: Fra pølsemaker i Folk og røvere i Kardemomme by, blandingshunden Lady i En utstoppet hund (Staffan Göthe) og Paul McCartney i Strawberry Fields Forever til Romeo i Romeo og Julie, Håkon Håkonssøn i Kongsemnerne, Jürgen Smelteknekt i An-Magritt, Christer i Berlinerpoplene, og Relling i Vildanden. TP spilte også i to av stykkene i Trondheim Open – Folkehelsa og Washingtin.

Senere så vi Trond Peter i Sofokles Antigone, i Bryony Laverys Frosset, som Tybalt i Romeo og Julie, i von Horváths Tro, håp og kjærlighet, i Håndverkerne og i Pia Maria Rolls prosjekt Ship O’Hoi!.

Han har også gjestet Hålogaland Teater ved flere anledninger og medvirket i En palestinsk reise – der han både var initiativtaker og skuespiller. Nå er han tilbake på Trøndelag Teater etter oppholdet på Hålogaland Teater og startet med rollen som Grosserer Werle i Vildanden og i Becketts Sluttspill. Han var alene på scenen i forestillingen Tidens korthet, først under Festspillene i Nord-Norge senere her på Trøndelag Teater og til slutt på Hålogaland Teater. I fjor medvirket han i Oscar Wildes Bildet av Dorian Gray og i familieforestillingen Den hemmelige hagen. Denne våren spiller han prest i Jesus Christ Superstar, før han på ny tar turen til Hålogaland Teater.

Trond Peter Stamsø Munch ble tildelt Teatrets Venners kunstneriske pris 2010 for sin tolkning av massemorderen Ralph i  Frosset.