Hamlet (1998)

av William Shakespeare

Spilles Studioscenen

2.9.98 - 24.10.98

Priser

 • Ordinær

  160,-

 • Honnør

  115,-

 • Barn /
  student

  100,-

 • Grupper
  Over 10

  140,-

I en verden der mordet har overtatt, er det ikke plass for kjærligheten.

Hamlet er kalt det merkeligste skuespill som noen gang er skrevet. Teaterstykket rommer alle de viktigste konflikter et menneske stilles overfor: Makt og moral, drap og hevn, skyld og kjærlighet. Fortellingen er både en politisk thriller og et familiedrama, der prins Hamlet bærer frem ungdommens revolt mot et råttent samfunn.

Kåre Conradi er den yngste Hamlet i norsk teaterhistorie. Ofelia, hans elskede, spilles av Elisabeth Matheson, trønderjenta som har rukket å gjøre seg bemerket på flere teaterscener og som tittelrolleinnehaver i filmen om Kristin Lavransdatter. Kong Claudius og dronning Gjertrud spilles av Paul Ottar Haga og Hildegunn Eggen.

I en atmosfære av fortielse og hykleri på Kronborg slott bærer Danmarks prins på en fryktelig mistanke om årsaken til farens død. Hamlets søken etter sannhet og rettferd møtes med bakvaskelser og intriger. I maktkampen som følger, henger skyggen av en katastrofe over hoffet. Det er ikke bare hodeskallen som befinner seg ved gravens rand når Hamlet sier sin berømte replikk “å være eller ikke være”.

For denne oppsetningen er teksten gjendiktet til riksmål for første gang på 40 år. Spillestilen er frisk og språket direkte, samtidig som poesien i Shakespeares mesterverk er beholdt. De nye og spennende scenografiske mulighetene i teatrets studioscene skal utnyttes i fullt monn.

MEDVIRKENDE

Kåre Conradi
Elisabeth Matheson
Paul Ottar Haga
Sigurd Werring
Even Lynne
Ole Johan Skjelbred
Åsmund-Brede Eike
Jan Erik Madsen
Gørli Mathisen
Anna Bache Wiig
Tove Heyerdahl

Regi Svein Sturla Hungnes
Scenografi John Kristian Alsaker
Kostymer Mette Jacobsen
Musikk Henning Sommerro
Lysdesign Morten Reinan
Gjendiktning Øyvind Berg