Bildet av Dorian Gray

av Oscar Wilde

Spilles på Studioscenen

6.4.19 - 25.5.19

Varighet

Ca. 1 time 40 minutter og spilles uten pause

Priser

Ordinær: 295,- Honnør: 250,- Barn / student: 150,- Grupper over 10: 250,-

Uten filter

”Ungdommen! Ingenting kan sammenlignes med den. Det er tåpelig å snakke om ungdommens uvitenhet. De eneste mennesker hvis meninger jeg nå respekterer, er folk som er meget yngre enn jeg selv. Men eldre mennesker motsier jeg alltid.”

Dorian Gray, en ung og vakker mann får et portrett malt av seg selv. På portrettet ser han veldig flott ut. Han kunne solgt sjelen sin for å se akkurat sånn ut for alltid. På magisk vis går ønsket i oppfyllelse. På utsiden forblir Dorian Gray en vakker mann, til tross for sin harde og utsvevende livsstil. Men selve portrettet av ham blir bare styggere og styggere. Til slutt må han gjemme det på loftet.

Wildes brilliante klassiker om skjønnhet, selviscenesettelse og forbudt seksualitet ble i sin tid mottatt med sterke protester på grunn av sin umoral. Romanen kom ut i 1891. I datidens England var Wilde en bohem og en kjendis, som sjokkerte mange med opprørsk og vill livsførsel. Mot slutten av karrieren ble Wilde dømt til to års fengsel for «homoseksuelle handlinger», og romanen ble brukt som bevis i rettsaken mot ham.

Regissør Hildur Kristinsdottir og dramatiker Eirik Willyson har samarbeidet om trilogien Klassikere for Kids, tre intense og særegne forestillinger basert på Goethes Faust, Woolfs Til fyret og Dostojevskijs Forbrytelse og straff. Å ta tak i store klassikere har vist seg å fungere godt for ungdom og voksne sammen. Kanskje er det fordi vi som mennesker stiller ganske likt i søken etter svar på de store spørsmålene. Der romanlesning er en individuell opplevelse, blir denne forestillingen en sanselig, felles reise inn i Oscar Wildes univers. Magnus Børmark, kjent fra Gåte og 22, lager musikk og lyddesign. Scenografi og kostymer er ved Katja Margrethe Ebbel Frederiksen.