Kurt koker hodet

Familieforestilling av Erlend Loe

Spilles på Hovedscenen

1.4.03 - 11.6.03

Priser

Ordinær: 150,- Honnør: 100,- Barn / student: 100,- Grupper over 10: 100,-

Kurt går til scenen

Kurt er verdens beste truckfører. Han vet alt som er verdt å vite om trucker. I alle fall gule trucker. Og hver mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag – hele året – kjører han til kaia. Det er der han jobber. (Dette vet du fra før?) Javel.

Men det du ikke vet, er at det kommer ingen svære båter med bananer som skal losses der mer. Trucken er blitt arbeidsløs. Overflødig. Folkene på nabokaia jukser, nemlig. Med prisen. Glisende, ekle drittsekker som gir bort pølser med tilbehør, og etterpå gratis is for å få kunder! Nye, flotte kraner har de også. Og flinke truckførere som kommer fra land mye lenger borte enn Asia.

Kurt må lære seg nye tricks, bli en enda bedre truckfører. Ellers kommer utlendinger som kjeder seg, og har lyst på norsk leverpostei, og tar jobben hans!

På toppen av det hele får lille Bud ikke gå i barnehagen mer. En fyr fra Afrika som det er synd på, trenger plassen. Mamma Anne-Lise er arkitekt og kan ikke ta Bud med på jobb. Så han blir med Kurt på kaia og venter på båter som aldri kommer. Plutselig hører de bankelyder fra en container. Og flere bankelyder. Banking oppstår ikke av seg selv, det har Bud lært i barnehagen. Han åpner containeren, og ut kommer ei lita jente som heter Fatima …

Nå skjer det masse, masse ting på en gang som vi ikke vil fortelle. Vi kan si så mye at det blir veldig spennende. Og at Kurt må koke hode sitt – og Anne-Lise også, spør du oss.

Forestillingen er et samarbeidsprosjekt med Cirka Teater