Spelemann på taket (1998)

av Stein / Harnick / Bock

Spilles på Hovedscenen

7.11.98 - 13.1.99

Priser

Ordinær: 260,- Honnør: 185,- Barn / student: 160, Grupper over 10: 220,-

L’chaim – «til livet»!

Året 1905 var det året den nye tidens strøminger fant veien til avkroken Anatevka og la en hel landsby for sine føtter – på godt og på vondt. En student kommer fra Kiev og strør om seg med alskens nymotens tanker og meninger. Parmakeren Yente trues med å miste jobben. Og slakteren Lazar må skyte en lang pil etter ektestandens forbarmelser. Kort sagt: Ingen ting skulle bli som før i den lille jødiske kolonien i Ukraina. Selv landsbyens midtpunkt, melkemannen Tevye med egen direktelinje opp til Gud, må se seg slått på hjemmebane på flere måter enn én – i omveltningens navn.

Spelemann på taket er musikkspillet som har alt. De fleste av melodiene er forlengst blitt «evergreens». En frodig folkelivsskildring fra tsartidens Russland er rammen rundt en gripende god historie – til både latter og glede, grøss og gru. Det dystre tema til tross – jødeforfølgelsene – er Spelemann på taket en livsbejaende, menneskelig og varm forestilling.

L’chaim – «til livet» – lar vi stå som motto for denne oppsetningen!

Ola B. Johannessen og John Yngvar Fearnley alternerer i rollen som Tevye. Gørli Mathisen og Helle Ottesen alternerer i rollen som hans kone Golde. Ellers medvirker et oppbud av opplagte skuespillere, dansere og sangere.