Helle Ottesen

Helle Ottesen
Født 29. september 1946

Trøndelag Teaters Elevskole

Helle Ottesen var med da Oslo-studentenes revy gjestet Studentersamfundet. Dette er den indirekte foranledning til at hun kom til Trøndelag Teaters elevskole under Erik Pierstorff. Oversikten over teatrets forestillinger viser at hun har hatt omtrent bare ledende roller etter at hun begynte i 1966. Hun har medvirket i over 50 produksjoner: I flertallige musikaler og kabareter, i komedier, klassiskere og samtidsdramatikk. Hun har satt iscene, og vært medforfatter i bl.a Fordi jeg fortjener det. Ottesen var i  perioden 1989 – 1992 teatersjef på Trøndelag Teater.

Hennes komiske talent kom til full utfoldelse i Dario Fo/Franca Ramas Kvinnfolk! (bl.a), og allsidigheten når man ser tilbake på kabaretene Helle Ottesen, Svein Wickstrøm og Jakob Margido Esp har gjort sammen.

De siste sesongene har vi bl.a sett henne i lystspillet Bare må ha det, som Fru Thénandier i Les Misérables, i musikalene CabaretJul i PrøysenlandChicago, Tolvskillingsoperaen, Nøtteknekkeren og Puppan te pappa i tillegg til roller i Fedra, Peer Gynt, I grevens tid, Adrian Posepilt, i den bejublede jubileumsforestillingen Trøndelag Teater 75 år i Theatercaféen og nå sist som en imponerende Abbedisse i The Sound of Music.

I 2016 fikk vi se henne i hyllesten av Trøndelag Teaters musikaltradisjon –  Vår!. Høsten 2018 tok hun avskjed med Trøndelag Teater med sin egen forestilling i Theatercaféen – ganske enkelt kalt Takk og farvel.