Kattejomfruen

av Cecilie Løveid

Spilles Studioscenen

15.2.02 - 26.4.02

Varighet

1 time 35 minutter

Priser

 • Ordinær

  120,-

 • Honnør

  90,-

 • Barn /
  student

  80,-

 • Grupper
  Over 10

  105,-

Spennende og litt nifst – en fargerik billedbok av en barneforestilling

Det var en gang en pike som het Clara Serena. Hun bodde i et kjøpmannshus ved Nidelvens utløp sammen med foreldrene sine. Dette var i riktig gamle dager – i en eventyrtid – da byen vår het Nidaros. Bryggekatten Svart var hennes trofaste og eneste venn. Svart var en klok katt, han kunne skille mellom gode og onde mennesker.

Når Jan Hollender kommer på besøk blir Clara betatt av den vakre unge gutten, og gleder seg til han kommer tilbake, for det lover han å gjøre. Kanskje han en gang bringer med seg den riktige vinden i mammas sang?

Foreldrene drar til Holland for å kjøpe tulipanløk. Det blir storm. Båten går ned med mann og mus. Clara er helt alene i verden med katten sin. Men ingen klarer å hamle opp med tante Vinike. Tante Vinike har sagt at Clara skal bli heksejente, og være med ut og fange vind, men det vil ikke Clara. Tante ligner mest på en stygg og farlig ravn, og kanskje har hun flere onde planer som hun er besatt av å gjennomføre? Clara er livredd.

Selvfølgelig går det godt – men det er på nære nippet. Blir det for nifst, får du tenke på at dette er et eventyr. Og i alle ordentlige eventyr vinner de snille over de slemme. Det gjør det i alle ordentlige eventyr.

MEDVIRKENDE

Janne Formoe
Marit Jaastad
Are J. Rødsand
Anderz Eide

Regi og bearbeidelse Jon Tombre
Scenografi Yngvar Julin
Musikk Motorpsycho