Jakob Margido Esp

Jakob Margido Esp
7. juni 1943 – 12. desember 2023

Utdannet skuespiller ved elevskolen på Trøndelag Teater

Ansatt ved Rogaland Teater. Kom tilbake til Trondheim i 1972. Han har vært ved teatret siden, og har medvirket i et utall skuespill i forskjellige rollefag – før kjempesuksessen Store Lille Otto. Forestillingen er den lengst spilte på Trøndelag Teater, har turnert landet rundt og er bearbeidet for NRK TV.

Jakob forbindes gjerne med kabareter og forestillinger “løse i snippen”. Flettfrid Andrésen materialiserte seg på scenen med en helaftens forestilling, på Gamle Scene – Flettfrid tar saken sammen med Dutta Møst og Kitty Bugge Balansen.

I sine siste år på Trøndelag Teater spilte han Tormod Neshov – både i Berlinerpoplene og i Ligge i grønne enger, pappa’n til Markus i Markus og Julie, Ånden av Nåtidens jul i Dickens’ Et juleeventyr – i tillegg til å ha sin egen enmannsforestilling i Theatercaféen – Nu går det over egg og stokk. Sistnevnte forstilling var også på norgesturné!

Jakob gikk over i pensjonistenes rekker i 2010 – men var tilbake som Nåtidens jul  i Dickens’ Et juleeventyr høsten 2011.