Markus og Julie

Musikal av Klaus Hagerup, Benedicte Adrian og Ingrid Bjørnov

Spilles Hovedscenen

29.3.07 - 6.6.07

Varighet

2 timer 50 minutter inkludert pause

Priser

 • Ordinær

  295,-

 • Honnør

  210,-

 • Barn /
  student

  160,-

 • Grupper
  Over 10

  255,-

Alle har vi vært, er eller skal bli forelsket. Derfor er Benedicte Adrian, Ingrid Bjørnov og Klaus Hagerups uroppførelse av Markus og Julie en varm og morsom musikal for hele familien. Forestillingen er bygget rundt Hagerups populære Markus-bøker. Markus er 13 år og alle i den aldersgruppen vil kjenne seg igjen – samtidig som alle eldre vil få et nostalgisk og sjarmerende tilbakeblikk på sitt eget liv.

Markus er konstant forelsket i mange – gjerne samtidig – og faller for en pen øreflipp, en skjev fortann, et par vakre øyne. Men saken er at ingen av de utkårede vet at han er hemmelig forelsket i dem. Han er så sjenert at han ikke en gang tør å snakke med en pike. Han betror seg til Sigmund, klassekameraten, som snusfornuftig forer Markus med råd fra sin ”enorme” erfaring på kjærlighetens tornebelagte sti. For så å erobre både den ene og den andre som Markus var betatt av. Men sånn kan det gå når hormonene er i fri flyt, og nye, ukjente følelser herjer i guttegærne jenter og jentegærne gutter i overgangen fra barn til voksen.

Klassen skal sette opp et skuespill, og hva er vel mer passende for ungdommene enn verdens mest kjente kjærlighetshistorie – Romeo og Julie. Engelsklærer Waage overvåker det hele. Prøvetiden begynner, og det gjør også forviklingene. For det første dukker en ny pike opp i klassen, Alexandra (fra Paris, tenk!). Hun skal selvfølgelig spille Julie. Og Sigmund får rollen som Romeo .Hvorfor i alle dage er Alexandras mor, Sara, med på prøvene? Hva skjer da ”Julia” blir syk? Og Markus, hvor befinner han seg for tiden? Er han kommet over at Sigmund stjal Ellen Christine fra ham? Kanskje har han fått større selvtillit etter at han slo opp med Mona?

Det blir en forvirrende og noe rotete prøvetid, men endelig går teppet opp for premieren på Shakespeares skuespill – med fullsatt sal. Første akt er ferdig. Det er da rektor reiser seg i all sin fylde og avlyser opprørt andre akt. Hva i all verden er det som er galt, og hvordan takler ”skuespillertruppen” denne beskjeden?

Skuespillerne og syv dansende sangere med tonefølge av et orkester på seks vil gjøre forestillingen til vårens nye musikalsuksess.

MEDVIRKENDE

Sigve Bøe
Siri Gjære
Tone Søyseth Døving
Oliver Frostad Udbye / Petter Bjørhusdal-Oosterhof
Ane Modell
Eivind Dundas Andresen
Kine Larsen Kimo
Marit Laupstad Solberg

Regi Klaus Hagerup
Musikalsk ansvarlig: Ingrid Bjørnov
Scenografi Per Kristian Solbakken
Koreografi Tomas Adrian Glans
Lysdesign Eivind Myren
Dramaturg Sigmund Sæverud
Musikalsk ledelse Trond Hustad

PRESSEOMTALER

– Søt sekstitallsfantasi med gode melodier
– “Markus og Julie” er en varm og vennlig familieforestilling
Dagbladet

– Underfundige og vittige dialoger i klønete situasjoner er et gjennkjennelig varemerke, og det når alle aldersgrupper
Aftenposten

– en hyllest til den første forvirrende forelskelsen
– vinner på sjarmen og spillegleden
Adresseavisen

– sjarmerende og lystig … knallfriske toner
VG

– Sjarm og 20 i stil
– det er flust å glede seg over i “Markus og Julie” som gjør at det nok blir enda litt herligere å gå trønder-våren i møte
Avisa Sør-Trøndelag

– En kjempebegivenhet i norsk teaterliv
– Det burde nesten være obligatorisk for u-skoleklassene å dra på “Markus og Julie” før sommerferien
Trønder-Avisa

VIDEO