Kathrine Strugstad

Kathrine Strugstad
Født 3. januar 1975

Cand. mag med hovedvekt på klassisk sang ved Musikkonservatoriet i Trondheim

Kathrine slo gjennom i rollen som Frenchy i musikalen Grease på Chat Noir i 2000. Hun var med i I blanke messingen på Chateau Neuf, hadde rollen som «Mistress» i Thalia Teaters oppsetning av Evita, tittelrollen i Nattergalen på Nationaltheatret og spilte flere forestillinger som cover for Scaramouche i rockemusikalen We Will Rock You på Folketeatret i Oslo. Etter dette har hun hatt roller i flere musikaler her på Trøndelag Teater; Les Misérables, Taube, Cabaret, Markus og Julie og Tolvskillingsoperaen. Hun har i de siste fem årene også hatt en sentral rolle i komisuksessen Alle tiders julebord sammen med blant andre Hans Petter Nilsen og Ivar Nergaard.

Kathrine har vært en viktig del av Rabarbrateatrets sommerforestillinger på Bakklandet, En medtsåmmårnattsdrøm, Into the Woods, Trønderfår, Much Ado About Nothing (Myttjy alo fer itjnå) og i år; Romeo og Julie. Hun har dessuten hatt solistopptredener med Trondheim Symfoniorkester, Bodø Sinfonietta og Luftforsvarets Musikkorps. I 2022 var hun med på rundreisen med Turneteatret i Trøndelags Bør Børson jr. og Nye Hjorten Teaters «spektakulære juleshow» i Trondheim Spektrum, begge store publikumssuksesser med utsolgte hus. Kathrine er fast medlem i ensemblet Showpatruljen som underholder i inn- og utland. Hun er også frontfigur i retrobandet Thousand Island. Kathrine har deltatt i Melodi Grand Prix to ganger og medvirket i like mange utgaver av Beat for Beat. 

Hun er tilbake på Trøndelag Teater i høst som Siv i musikalen Så som i himmelen – som det blir nye forestillinger av denne våren.