Les Misérables

av Alain Boublil og Claude-Michel Schönberg

Spilles Hovedscenen

25.2.06 - 18.10.06

Varighet

3 timer 10 minutter inkludert pause

Priser

 • Ordinær

  390,-

 • Honnør

  290,-

 • Barn /
  student

  220,-

 • Grupper
  Over 10

  340,-

Nå kommer den på Trøndelag Teater: Les Misérables! Verdens beste musikal. I en meningsmåling BBC har gjort, stemte 400.000 lyttere på Les Misérables som det ypperste som er laget for musikkteater. Det er ikke rart. Les Misérables har absolutt ALT. Lidelse og opprør, kjærlighet og håp. Imponerende musikk og spektakulære masseopptrinn fra gateliv og fattigkvarter i Paris.

Handlingen er spennende, intens og rørende – fra første tone til teppefall. Midt i tumultene i 1800-tallets revolusjonære Frankrike står Jean Valjean. Som ung stjal han et brød. Etter nitten år i fengsel blir han løslatt, med datidens meldeplikt. I en biskops skikkelse møter Valjean nestekjærligheten. Den smitter. Han tar et annet navn for å skjule sin kriminelle fortid, og blir en rik og aktet samfunnsborger. Men én kjenner hans identitet – den plliktoppfyllende politimannen Javert. I Valjeans flukt fra loven benytter han sine dager til å hjelpe andre. Medmennesker han møter som er i nød: Horer, lausunger, røverpakk – og andre som befinner seg på tilværelsens skyggeside. Alltid med Javerts pust i nakken. En tvekamp hvor Valjean frykter for sin frihet og sin pleiedatter Cosettes lykke…

Les Misérables er en skjellsettende opplevelse. Jean Valjean som “guide” gjennom tiden før frihet, likhet og brorskap ble en realitet, kommer nok også til å sette merker i trønderske sinn – fra premieren den 25. februar 2006. Dette er teatrets største satsing noensinne. Det er et hav av medvirkende på scenen, og tolv musikere i orkestergrava. For å få tak i de beste sangkreftene, har teatret arrangert audition både i Oslo og Trondheim.

I de største, bærende rollene møter vi Erik Wenberg Jacobsen som Valjean og Paul Ottar Haga som Javert – Fantine spilles av Trine Wenberg Svensen og hennes datter Cosette av Eir Inderhaug, den radikale Marius av Torgeir Reiten. Ingrid Bergstrøm er Eponine, og som hennes og Cosettes pleieforeldre møter vi Jan Erik Berntsen / Arne O. Reitan og Helle Ottesen/Marte Stolp. Enjolras, radikal studentleder, spilles av Stephen Brandt-Hansen.

I de øvrige rollene: Øyvind Brandtzæg, Tore Johansen, Ivar Gafseth, Stig Krogstad, Kjetil Støa, Per Arne Vighals, Bård Steine, Ståle Tørring, Ole Martin Aune Nilsen, Sunniva Egge Sipus, Elin Valvatne, Kathrine Strugstad, Ane Berg Vighals, Karianna Sommerro/Karen Mathilde Heier Hovd/Synnøve Dalum, Karoline Kjærvik/Maria Steinholt Fosnes/Marte Steinholt og Samuel Lilleberg Suphellen//Theodor Lyngstad/Even Vesterhus.

Sangtekstene er skrevet av Herbert Kretzmer, og Bjørn Endreson har oversatt stykket.

MEDVIRKENDE

Erik Wenberg Jacobsen
Paul Ottar Haga
Trine Wenberg Svensen
Eir Inderhaug
Stig Krogstad
Kjetil Støa
Per Arne Vighals
Bård Steine
Sunniva Egge Sipus
Elin Valvatne
Ane Berg Vighals
Karianna Sommerro
Karen Mathilde Heier Hovd
Synnøve Dalum
Karoline Kjærvik
Maria Steinholt Fosnes
Marte Steinholt
Samuel Lilleberg Suphellen
Theodor Lyngstad
Even Vesterhus

Regi Bjørn Sæter
Scenografi Per-Olav Austdahl
Kostymer Mia Runningen
Koreografi Lindsay Dolan
Lysdesign Eivind Myren
Musikalsk ledelse / orkesterarrangement Trond Hustad og Åsmund Flaten