Ingrid Bergstrøm

Ingrid Bergstrøm

Født 4. mai 1974


Musikkteaterutdannelse fra Guildford School of Acting (1994-1997)

Ingrid kom til Trøndelag Teater i forbindelse med tittelrollen til musikalen Esther i 2001. Før det var hun bl.a. tilknyttet Riksteatret og Den Nationale Scene. I Bergen hadde hun utfordringer som Eleonora i Påske av August Strindberg, Cecily i Hvem er Earnest av Oscar Wilde og Cordelia i Shakespeares Kong Lear.

På Trøndelag Teater har vi sett henne som Piaf i Piaf og som An-Magritt i An-Magritt – en rolle hun ble nominert til Heddaprisen for i 2004. Hun har spilt Gunnhild i Purpur og gull, Pernille i Den stundesløse, Hermia i En medtsåmmårnattsdrøm, Ammen i Romeo og Julie, Solveig i Peer Gynt, Belle og Marlene Mauslich i Nøtteknekkeren og Mamma i Hundre hemmeligheter – en forestilling som også var på turné med Riksteatret i 2014.

Ingrid har vært Eponine i Les Misérables, Martha i Spring Awakening, Geita i Rock’n Roll Wolf, Polly Peachum i Tolvskillingsoperaen, Sheila i musikalen Hair, Asta Allmers i Lille Eyolf, Lady Galla i Robin Hood – Rai Rai i Sherwoodskogen, Aline Solness i Byggmester Solness og i flere roller  i Tordenskjold – alle tiders trønder, bl.a som selveste Peter Wessel Tordenskjold. På Studioscenen har hun bl.a spilt Tornerose i Elfride Jelineks Prinsessedrama, Oinone i Fedra og i Michel Houellebecqs Lanzarote.

De siste årene har Ingrid medvirket i Magnhild Haalkes Allis sønn, i Peter Shaffers Amadeus og i Tyra Tønnessens Havfruen. Nå er hun aktuell som Gabriella i musikalen Så som i himmelen.