Ingrid Bergstrøm

Ingrid Bergstrøm
Født 4. mai 1974

Musikkteaterutdannelse fra Guildford School of Acting (1994-1997)

Aktuell i:

Ingrid kom til Trøndelag Teater i forbindelse med tittelrollen til musikalen Esther i 2001. Før det var hun bl.a. tilknyttet Riksteatret og Den Nationale Scene. I Bergen hadde hun utfordringer som Eleonora i Påske av August Strindberg, Cecily i Hvem er Earnest av Oscar Wilde og Cordelia i Shakespeares Kong Lear.

På Trøndelag Teater har vi sett henne som Piaf i Piaf, Virginia i Virginias brev og som An-Magritt i An-Magritt – en rolle hun ble nominert til Heddaprisen for i 2004. Hun har spilt Gunnhild i Purpur og gull, Pernille i Den stundesløse, Hermia i En medtsåmmårnattsdrøm, Ammen i Romeo og Julie, Solveig i Peer Gynt, Belle og Marlene Mauslich i Nøtteknekkeren og Mamma i Hundre hemmeligheter – en forestilling som også var på turné med Riksteatret i 2014.

Ingrid har vært Eponine i Les Misérables, Martha i Spring Awakening, Geita i Rock’n Roll Wolf, Polly Peachum i Tolvskillingsoperaen, Sheila i musikalen Hair, Asta Allmers i Lille Eyolf, Lady Galla i Robin Hood – Rai Rai i Sherwoodskogen, Aline Solness i Byggmester Solness og medvirket i Tyra Tønnessens Søndagsskolen og i Friedrich Dürrenmatts Meteoren. På Studioscenen har hun bl.a. spilt Tornerose i Elfride Jelineks Prinsessedrama og Oinone i Fedra.

I vår så vi henne i flere roller  i Tordenskjold – alle tiders trønder, bl.a som selveste Peter Wessel Tordenskjold, mens hun denne høsten spiller i Michel Houellebecqs Lanzarote.