En medtsåmmårnattsdrøm

av William Shakespeare

Spilles Hovedscenen

9.4.02 - 1.6.02

Varighet

2 timer 30 minutter inkludert pause

Priser

 • Ordinær

  275,-

 • Honnør

  195,-

 • Barn /
  student

  170,-

 • Grupper
  Over 10

  235,-

Det kan være vi er kontorister og disponenter om dagen. Men hva er vi om natten? Når mørket faller på, drømmene er mange og kroppen herjer med oss.

En medtsåmmårnattdrøm er en klassiker. Derfor tror vi vi vet hva den handler om. Derfor tror noen av oss at den er litt kjedelig. Vi lover vi skal gjøre vårt ytterste for å forhindre kjedsomheten.

Vi tror den handler om erotikk og forbudte følelser. Om begjær og drømmer og om å løpe etter det du vil ha og kanskje få det en gang i mellom. Den handler om magi og innbildning. Og at det er lov å ha erotiske følelser etter fylte 23, for ikke å si 43 år.

Vi er i et slags fantasiland som hos Shakespeare heter Athen med en stor skog utenfor. Fyrsten har endelig overvunnet Amasonedronnngen og de skal gifte seg om noen dager. Og ikke minst netter. De to ligner mistenkelig på alvedronningen og alvekongen.

Men det er når mørket har falt. Og da tar de det ikke så nøye at de er forlovet heller. De krangler så fillene fyker om en deilig yndling som begge vil ha. Og så starter krigen. Inne i skogen ruller alle rundt og forbi hverandre. Fire unge mennesker som ikke greier å elske hverandre samtidig. En lur liten Pukk som driver med dem hele tiden, og tryller med forelskelsen og følelsens ustadighet. De mister all retningssans, enda de egentlig er anstendige mennesker. Pukk holder seg heller ikke for god til å forsyne seg av det som måtte friste.

En gjeng med håndverkere blir blandet inn i dette, mens de øver på Trøndelagens store slager: Et amatørskuespill til bryllupet. Det baller på seg, og orden gjenoppstår ikke før dagslyset titter fram. Da har heldigvis alle glemt hva de sa, og ikke minst hva de gjorde. Det er heller ikke noe å masa med sånn på vei til jobben.

MEDVIRKENDE

Martin Loïc Lotherington
Ellen Birgitte Johannessen
Espen Løvås
Ine Jansen
Kikki Stormo
Anders Baasmo Christiansen
Hege Rohde

Regi Catrine Telle
Scenografi Andrzej Kreutz Majewski
Manus William Shakespeare
Oversatt til Sparbumål av Hans-Magnus Ystgaard