Robin Hood- Rai Rai i Sherwoodskogen

av Mads Bones og Olve Løseth

Spilles på Hovedscenen

11.2.17 - 24.6.17

Varighet

Ca. 2 timer og 50 minutter inkludert pause

Priser

Ordinær: 475,- Honnør: 405,- Barn / student: 235,- Grupper over 10: 405,-

Lovløst og tidløst

Det tradisjonsrike sagnet om tyvenes prins og vennene hans bindes sammen av kjente perler fra den rike trønderske populærmusikkhistorien. 

De lærde strides om når sagnet om Robin Hood først oppstod, men noen mener det kan dateres tilbake til 1200-tallet. I en krønike over Skottlands historie hevdes det også at de fattiges helt faktisk har eksistert i virkeligheten. Når det fabelaktige eventyret gjenoppstår i trøndersk drakt, er det som en satirisk musikalkomedie, som peker nese både til høyre og venstre, fortid og samtid.

Vi befinner oss i Gode Gamle Dager, som dessverre ikke er fullt så gode lenger. Samfunnet er vanstyrt og tuftet på skyhøye skatter som kun kommer de rike til gode. Folk flest utarmes av Prins Johan og hans kumpan Sheriffen av Nottingham. Den lovløse gjengen i Sherwoodskogen, med radarparet Robin Hood og Lille-Jon i spissen, prøver å bidra på sitt vis. De stjeler fra de rike, og gir til de fattige. Etterhvert innser de at ran på høylys dag bare øker konfliktnivået, og bestemmer seg for å endre kurs. Samtidig, på slottet, inviterer prinsen til det årlige maskeradeballet. Alle rike gleder seg. Og, i en smertefull spagat mellom skog og slott, står Lady Marion.

I fiksjon som i virkelighet. Verdens rikdom samles på stadig færre hender – også i Trondheim, hvor de fem prosent rikeste nå sitter på over 50 prosent av byens samlede kapital. Er det noen som roper Rai Rai hele veien til banken? Pass dere, for nå er Robin Hood i byen!

Nå gjenstår det bare å se om det er de gode som vinner til slutt.