Olve Løseth

Olve Løseth
Født 5. januar 1981

Utdannelse ved Det Statlige Russiske Akademi for Teaterkunst (GITIS) i Danmark 2003-2007, Romerike folkehøgskole

Skuespiller fra Trondheim som fikk sin debut her på Trøndelag Teater som Alf i Jul i Prøysenland i 2008.

Tidligere har han spilt Falck i Teater Ibsens oppsetning av Kjærlighetens komedie og rollen som Marius Folstad i Skottet i Buvika – friluftsteater i Skaun. Har tidligere erfaring fra NRK (Per Sivle), Rogaland Teater, Centralteatret (Knivskarpe polaroider) og Innspæll (DøTid).

I 2010 spilte Olve i musikalen Spring Awakening, hvor han bl.a var understudy i rollen som Melchior. Senere var han å se i Romeo og JulieFuglane og i Dickens’ Et juleeventyr. Etter en periode på Rogaland Teater kom han tilbake til oss som Jegeren i Elfriede Jelineks Prinsessedrama, og roller i Bør Børson jr., Peer Gynt, Adrian Posepilt, Puppan te pappa og Nøtteknekkeren – som han også var medansvarlig for manus på.

Senere har Olve medvirket i Armod og edelt sinnVår!, Karlsson på taket, Panikk i kulissene, Vildanden, Ubu og Spelemann på taket. I tillegg har han skrevet manus og medvirket i Juleevangeliet – The Smash Hit Musical og musikalkomedien Robin Hood – Rai Rai i Sherwoodskogen og familieforestillingen Nøtteknekkeren. I 2019 var han igjen aktuell som opphavsmann til en ny musikalkomedie – Tordenskjold – alle tiders trønder – også denne gangen sammen med Mads Bones og Kyrre Havdal før han spilte Colin Craven i familieforestillingen Den hemmelige hagen

I 2020 gav han oss en minneverdig Jesus i Jesus Christ Superstar.