Nøtteknekkeren

av Mads Bones, Kyrre Havdal, Matilde Holdhus og Olve Løseth

Spilles på Hovedscenen

6.11.15 - 31.12.15

Varighet

ca. 2 timer inkludert pause

Priser

Ordinær: 295,- Honnør: 250,- Barn / student: 150,- Grupper over 10: 250,-

Jula står i fare og hvordan den skal reddes er ei skikkelig nøtt!

På lille julaften får Marie en uventet førjulsgave av sin onkel: En nøtteknekker. En kjedelig gave kanskje, men lite vet hun om hvilket eventyr hun og Nøtteknekkeren skal ut på. 

Denne jula skjer det noe dramatisk i Lekeland, landet der alle leker blir født. Rett før lekene skal sendes ut til alle verdens barn, gjør den bitre Rottekongen sitt inntog. Han vil legge noe ganske annet enn leker i årets julegaver. Marie og Nøtteknekkeren må dra til Lekeland for å stoppe ham. De må redde både leken, lekene, Lekeland og ikke minst jula.

De fleste kjenner historien om Nøtteknekkeren fra Tsjajkovskij og Petipas ballett ved samme navn. Men denne historien er langt fra original: Petipa og Tsjajkovskij baserte nemlig sin ballett på et eventyr av Hoffmann som igjen er blitt laget i flerfoldige versjoner.

Ved Trøndelag Teater har vi laget en musikalversjon av dette spennende eventyret. Nøtteknekkeren gikk som en farsott da den ble satt opp i 2013. Forestillingen var knapt tatt av plakaten før spørsmålene om når vi skulle sette den opp igjen tikket inn. Med en slik overstrømmende respons var det lett å love publikum et gjensyn med musikalen om Marie, Nøtteknekkeren og Rottekongen.