Martha Standal

Martha Standal

Født 22. juli 1987


Utdannelse ved Kunsthøgskolen i Oslo, klassisk ballett (2004 - 2007)

Martha Standal er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og arbeider bredt innenfor scenekunst, som danser, skuespiller og koreograf. Hun har siden studiene arbeidet og medvirket i musikaler, teater – og danseforestillinger, og jobbet med regissører som Jo Strømgren, Ronny Danielsson, Tyra Tønnessen, Mads Bones og Morten Joachim.

De siste 15 årene har Martha hatt en sterk tilknytning til Trøndelag Teater. Hun har også arbeidet ved Det Ny Teater i København, Rogaland Teater, Nationaltheatret, Sogn og Fjordane Teater, Nordland Teater og har produsert flere egne forestillinger. Av disse kan nevnes Mens du var borte (2017), en forestilling basert på Ibsen Lille Eyolf, koreografert av Cina Espejord.

Som koreograf har hun laget koreografien til stykker som Alice i Vidunderland (Nationaltheatret 2019), Nøtteknekkeren (Trøndelag Teater, 2018) Robin Hood – Rai Rai i Sherwoodskogen (Trøndelag Teater 2017), Juleevangeliet – The Smash Hit Musical (Trøndelag Teater 2017), Chaplin: Diktatoren (Rogaland Teater 2017) og Slaget på Testiklestad (2014–2018).

Martha har medvirket i Tordenskjold – alle tiders trønder og i fjorårets Jesus Christ Superstar (Ronny Danielsson/Roger Lybeck) og En dag… (Tyra Tønnessen). I vår medvirket hun i Mio, min Mio og i høst blir hun å se i familieforestillingen Havfruen.