Cohen ganger ti

av og med Hallbjørn Rønning

Spilles på Theatercaféen

13.9.17 - 23.9.17

Varighet

Ca. 1 time og 20 minutter. Forestillingen spilles uten pause

Priser

Ordinær: 300,- Honnør: 255,- Barn / student: 170,- Grupper over 10: 300,-

Anekdoter og livets magma

Beatpoeten Leonard Cohen ble møtt med en kald skulder i Amerika da han for alvor kom på banen som musiker. Heldigvis var han en type som blomstret i motstand.

Skuespiller Hallbjørn Rønning har alltid hatt et sterkt forhold til Cohens musikk. Konsertforestillingen Cohen ganger ti gikk for fulle hus i Theatercaféen i høst. I mai entrer han igjen den ærverdige scenen med et utvalg av kanadierens katalog. Men Hallbjørn er ikke bare en kjenner av Cohens musikk. Han har også god kjennskap til hans liv og kunstneriske virke.

«Jeg ser ikke på meg selv som en pessimist i det hele tatt. En pessimist er en som venter på at det skal begynne å regne. Selv føler jeg meg våt til skinnet.»
Leonard Cohen

Mannen som på 90-tallet også ble ordinert som munk, har preget verdens musikkliv i snart tre generasjoner. Han startet som poet i beatmiljøet i Greenwich Village, men etter å ha gitt ut flere diktsamlinger satset han etter hvert som musiker utover sekstitallet.

Kjærligheten – livets magma – kommer til å gjennomsyre denne teaterkonserten med tekster og musikk av Leonard Cohen. Ivar Gafseth er musikalsk ansvarlig, i spissen for bandmedlemmer hentet fra øverste hylle. Det er med andre ord duket for en kveld med høyt musikalsk nivå, krydret med både heftige, morsomme og interessante anekdoter.

gjenopptagelse2016