Spelemann på taket

av Stein, Bock og Harnick

Spilles på Hovedscenen

10.3.18 - 23.6.18

Varighet

Ca. 2 timer og 40 minutter inkludert pause

Priser

Ordinær: 475,- Honnør: 405,- Barn / student: 235,- Grupper over 10: 405,-

Tradisjon og brytningstid

Spelemann på taket er en av verdens mest populære musikaler, der sanger som Om eg var ein rik mann og Tradisjon for lengst er blitt en del av vår felles musikk-kultur. Musikalen gir en fargerik og varm skildring av jødisk liv og en fars kjærlighet til sine døtre.

I Spelemann på taket følger vi den fattige melkebonden og fembarnsfaren Tevye i hans kamp for å opprettholde sine jødiske tradisjoner i byen Anatevka, på begynnelsen av 1900-tallet. Vi befinner oss i en brytningstid der antisemittismen truer. Fortellingen bærer likevel preg av fremtidshåp og livslyst. Det er en gripende historie om kultur, religion og samfunnsendringer.

Spelemann på taket er basert på historier av Sholom Aleichem, og ble skrevet som musikal i 1964 med Jerry Bocks kjente klassikere som Om eg var ein rik mann, Tradisjon, Parmakar, Parmakar, Sol stig, sol sig og Held du av meg?

Når Spelemann på taket får sin premiere på Trøndelag Teater har vi hentet inn en av Skandinavias mest ettertraktede regissører, Ronny Danielsson. Han har iscenesatt titalls musikaler, blant annet suksessen The Sound of Music på Trøndelag Teater i 2015. Sammen med et sterkt ensemble med bl.a Trond-Ove Skrødal (Tevye) og Silje Lundblad (Golde) i de ledende rollene og et solid musikalsk team, ligger alt til rette for en fantastisk musikalopplevelse på Hovedscenen denne våren.