Mads Bones

Mads Bones
Født 25. mars 1981

Utdannelse ved Det Statlige Russiske Akademi for Teaterkunst (GITIS) i Danmark 2003-2006, Bårdar akademiet 2002-2003

Debuterte på Trøndelag Teater allerede som skoleelev som Johannes i Jesus Christ Superstar i 2000. Har også erfaring fra Hedmark Teater (Mark & Mabel) før han kom tilbake til oss i 2007.

Vi har bl.a sett Mads som  øst-europeisk dansemusiker i Kasimir og Karoline, som skårungen Lars i Johan Bojers Den siste viking, som Ismael i Noréns Kulde, i Chicago og Den stundesløse. I Tyskertøs spilte han den tyske soldaten Hermann, i musikalen Spring Awakening rollen som Moritz og i Romeo og Julie spilte han Mercutio. Mackie Kniven i Tolvskillingsoperaen, Claude i Hair, Prinsen i Elfriede Jelineks Prinsessedrama har også vært store roller for Mads. Mange husker ham dessuten fra tittelrollene i Bør Børson jr. og Adrian Posepilt.

Publikumssuksessen Nøtteknekkeren var han medansvarlig for manus på. Han har fortsatt skrive- og regiarbeidet med flere nye stykker de siste årene, Juleevangeliet – The Smash Hit Musical og Robin Hood – Rai Rai i Sherwoodskogen. I førstnevnte sto han også på scenen, mens i Robin Hood hadde han regiansvaret. Han har også regissert sommerteater for teaterskolestudentene på KHiO og laget og spilt i sommersuksessen over flere år; Slaget på Testiklestad. I vår ventet roller i to Hovedscene-oppsetninger: Ubu og Spelemann på taket. Og i høst skal han regissere en revidert utgave av Nøtteknekkeren

Mads ble tildelt Teatrets Venners kunstneriske pris i 2009, blant annet for sin tolkning av Ismael i Kulde.