Hamlet

av William Shakespeare

Spilles Hovedscenen

5.9.15 - 17.10.15

Varighet

Ca. 2 timer. Forestillingen spilles uten pause.

Priser

Ordinær: 325,- Honnør: 260,- Barn / student: 190,- Grupper over 10: 265,-

«Å være eller ikke være: det er spørsmålet. For hva er edel ferd? Å tåle dette regn av sten og piler en bitter skjebne sender mot oss? Eller å trekke sverdet mot et hav av sorger, og gjøre slutt på dem?»

Hamlet kommer hjem til både bryllup og gravferd. Faren er død og moren skal gifte seg på nytt med morderen. I en verden full av masker og blendverk vil Hamlet hevne faren sin, Kongen av Danmark. Det blir en vanskelig oppgave for ham, fordi han selv må drepe.

Klassikeren over alle klassikerne, skuespillet over alle skuespill; Hamlet er et av verdens mest spilte teaterstykker. Vi slutter aldri å la oss fascinere av Shakespeares eksistensielt dyptloddende drama om hevn, kjærlighet og makt.

Det er et stjernelag som skal sette opp Hamlet på Trøndelag Teater. Runar Hodne har regi, og scenografi og kostymer er ved Serge von Arx. De er godt kjente for vårt publikum om sitt samarbeid med suksessen En handelsreisendes død. Også denne gangen har de med seg den tyske lysdesigneren Andreas Fuchs. Fjorårets vinner av Spellemannprisen i kategorien Komponist, Lars Petter Hagen, skriver musikken.

Noe av intensjonen til regissør Runar Hodne er å styre unna eksisterende komplekse tolkninger av teksten. Kanskje er det da enklere å avdekke kjernen i Shakespeares tragedie. Dette er med andre ord en unik mulighet til å se en av verdenslitteraturens store klassikere, i en kunstnerisk innpakning det er all grunn til å ha forventninger til.