Espen Klouman Høiner

Espen Klouman Høiner
Født 31. august 1981

Utdanning ved Teaterhøgskolen, KHIO (2007-2011)

Etter ferdig utdannelse på Teaterhøgskolen spilte Høiner i Tilbakekomstene av Fredrik Brattberg under Norsk Dramatikkfestival og i Forsøk på å beskrive det ugjennomtrengelige av Dag Solstad på Teater Ibsen, Nationaltheatret og på turné. Han har medvirket i spillefilmene Bare Bea (2004), Reprise (2006) og Switch (2007). Han har også en liten rolle i Sara Johnsens Upperdog (2009).

Debuterte på Trøndelag Teater som Osvald Alving i Ibsens Gjengangere i 2012. I 2013 spilte han først Biff Loman i En handelsreisendes død så Ivar Zolen i Bør Børson jr. For disse to rollene ble han tildelt Heddaprisen for beste birolle / medvirkende. Senere denne høsten ventet hans største utfordring på Trøndelag Teater så langt, tittelrollen i Ibsens Peer Gynt.

Etter en periode med permisjon for å spille inn TV-serien Kampen om tungtvannet – som vises på NRK nå i vinter – kom han tilbake på Trøndelag Teater for å medvirke i ilesesettelsen av Kierlighed uden strømper og to forestillinger på Studioscenen: Moby Dick og Dager under. En ny stor utfordring venter på ham i høst – tittelrollen i Hamlet.

Klouman Høiner har tidligere virket som programleder og reporter i radiokanalen NRK P3.