Kierlighed uden strømper

av Johan Herman Wessel

Spilles i Theatercaféen

25.3.14 - 30.4.14

Varighet

Ca. 1 time. Forestillingen spilles uten pause

Priser

 • Ordinær

  150,-

 • Honnør

  125,-

 • Barn /
  student

  125,-

 • Grupper
  Over 10

  125,-

Kan man gifte seg uten å ha sokker på?

Kierlighed uden strømper er en av teaterhistoriens første ordentlige parodier. Når man tenker på hvordan ironien og parodien fremdeles går sin seiersgang på den norske humorscenen er det fantastisk å se hvordan stykket foregriper mye av humoren vi har i dag. Kierlighed uden strømper er ikke mindre enn en norsk parodi på den franske tragedien, på teatret og på konvensjonen om å finne «den rette».

Skuespillet ble skrevet allerede i 1772 og handler om unge Grete som får det for seg at hvis hun ikke gifter seg akkurat i dag, blir hun aldri gift. Forloveden Johan von Ehrenpreis er ute av byen og hun tyr derfor til eks-kjæresten Mads. Men Johan vet råd, han stjeler strømpene fra Mads, som blir rasende sint og slik drives handlingen videre.

Forviklinger, ung kjærlighet og tragikomikk preger denne svært tradisjonelle, men samtidig så moderne klassikeren. Med et vitalt ensemble spilles Kierlighed uden strømper i Theatercaféen som en lesning denne våren.

 

Ilesesetterne

består av skuespillere som leser et skuespill for publikum. En ilesesettelse kan se ut på mange forskjellige måter, med varierende grad av innlevelse og opptrinn. Felles for enhver ilesesettelse er imidlertid at følgende dogmer ligger til grunn:

1. Gå aldri på scenen uten manus
2. Vær alltid tro mot teksten
3. Teksten skal alltid kommenteres
4. Eventuelle fysiske hjelpemidler skal finnes på stedet
5. All lyd skal skapes på stedet
6. Antrekk skal være nøytralt og stilig
7. Enhver ilesesettelse skal ha til hensikt å svare på minst ett av livets store spørsmål
8. Ilesesetternes dogmer skal leses opp for publikum før ilesesettelsen begynner

 

MEDVIRKENDE

Instruktør for ilesesettelsen Kenneth Homstad

VIDEO