Gjengangere

av Henrik Ibsen

Spilles Studioscenen

3.3.12 - 19.5.12

Varighet

1 time 30 minutter. Spilles uten pause

Priser

Ordinær: 295,- Honnør: 230,- Barn / student: 190,- Grupper over 10: 230,-

I fjor gjorde Trøndelag Teater stor suksess med oppsetningen av Henrik Ibsens Et dukkehjem. Gjengangere ble skrevet året etter. Et dukkehjem handler om hun som gikk. Gjengangere handler om hun som ble værende. Nå har du muligheten til å få med deg en ny Ibsenforestilling i regi av Kjersti Haugen, denne gangen på Studioscenen.

Vi befinner oss innerst i en trang fjord et sted i Norge. Helene Alving er enken etter kammerherre Alving. I anledning tiårsjubileet for hans død skal barnehjemmet ”Kaptein Alvings minne” innvies. I denne forbindelse har sønnen Osvald, som har vært i utlandet og utdannet seg til kunstmaler, kommet hjem for første gang på mange år. Presten Manders, som er Helenes regnskapsfører, sjelesørger og gode venn, har også kommet. Det samme har snekker Engstrand. Han er faren til tjenestejenta Regine. Dessuten er han byggleder for barnehjemmet. Mellom disse fem menneskene utspiller det seg et drama som avdekker skjulte sannheter om den avdøde kammerherren og om arven han har etterlatt seg.

I 2010 vant Trøndelag Teater to Hedda-priser for En folkefiende, og i fjor fikk vi mye oppmerksomhet for publikumssuksessen Et dukkehjem. Oppgaven med å sette opp Gjengangere har vi gitt til samme regissør, scenograf og koreograf som lagde Et dukkehjem, og «bestillingen» er langt på vei den samme: å forløse Ibsens tekst på en måte som snakker til oss i dag.