Jul i Prøysenland

basert på Alf Prøysens julefortellinger og viser - av Hilde Olausson

Spilles på Hovedscenen

16.11.12 - 29.12.12

Varighet

1 time 20 minutter. Spilles uten pause

Priser

Ordinær: 195,- Honnør: 195,- Barn / student: 175,- Grupper over 10: 195,-

Familiemusikal basert på Alf Prøysens julefortellinger og viser – av Hilde Olausson

Når man har vaska golvet, børi ved, sett opp fuggelband og pynta tre – da kan man rolig sette seg ned i teatersalen for å nyte julestemningen og Prøysens uforglemmelige musikk sammen med hele familien. Jul i Prøysenland har blitt en tradisjon på Trøndelag Teater og vi gleder oss til å vise denne stemningsfulle juleforestillingen for nye og gamle teatergjengere.

Familien Plassen består av mor, far og fire unger: Tvillingene Alf og Hans er eldst og kan mest. Esther på fem og et halvt år, som er veldig flink å tegne og skrive, og Lillebror Jo. Jo får ikke lov til å være med på noen ting synes han, selv om han snart blir fire år. Han vil hjelpe til og vil klare alt selv, men søsknene hans sier at han er for liten. Det er mye å gjøre før jul, far er på jobb og mor klarer ikke alt alene. Til slutt ser hun ingen annen råd enn at Jo må gå til butikken for henne, alene. Det har han aldri gjort før.

Hvordan dette går, vil vi ikke røpe, men det vi kan røpe, er at det blir masse sang og musikk – både kjente og ukjente tekster fra Prøysens historier og visebøker for barn. Dette er en juleforestilling som passer for hele familien og kanskje aller mest for de aller minste.

Da forestillingen hadde premiere i 2008 var pressen enige: «For en festforestilling! … en forestilling som engasjerer publikum i alle aldre med livlige scener, artige replikker og fine sanger.» Og «Om du savner julesnø og julestemning, kjøp billetter til deg selv eller hele familien og kos dere glugg i hjel med Jul i Prøysenland på teatret».